loopbaancoach

Wil jij wel verandering?

De afgelopen dagen stonden bij mij in het teken van afscheid nemen van mijzelf als werknemer, en het omarmen van mijn zelfstandig ondernemerschap.

 

Dat viel me iets zwaarder dan gedacht.

 

Omdat het niet alleen kwestie is van even je baan opzeggen. Ik wist dat die zou komen natuurlijk maar om toch ineens een hele week zelf in te moeten delen, was ff schakelen.

 

Ik merkte dat de combinatie van mijn eigen onderneming met mijn parttime baan me de afgelopen maanden zoveel energie heeft gekost, dat het er nu een beetje uit kwam.

 

Maar tegelijkertijd voel ik ook de euforie. Het heeft me jaren gekost om überhaupt plezier in mijn werk te krijgen. Dus het feit dat ik nu ein-de-lijk de hele week (en niet maar voor de helft) kan doen waar ik goed in ben, en wat ik leuk vind, is heel erg fijn😊 (understatement van het jaar 😛 )

 

Ik spoel even terug voordat ik op dit punt belandde, om hiermee mijn punt van deze week duidelijk te maken aan jou.

 

Want de weg hiernaartoe was voor mij echt zoeken en ontdekken. Het begon met het unheimische gevoel, er wrong iets. Ik zag steeds meer dat anderen wél hun werk zonder moeite uitvoerde, en dat ik steeds vaker ongeïnteresseerd was en geen zin had.

 

Naast dat gevoel, kwam het besef dat ik iets niet leuk vond. En het werk niet bij me paste. Het zoeken en ontdekken begon door telkens maar op te stappen, in de hoop dat een andere baan beter bij me zou passen. Vaak dácht ik van wel, maar viel het toch weer tegen.

 

Toen dat solliciteren maar niet bleek te werken, begon zijdelings mijn ‘andere’ zoektocht. Ik ging ontdekken door het over een andere boeg te gooien. Want als Indeed mij dan niet de oplossing bracht, moest ik maar ergens anders zoeken dacht ik.

 

Bij dit terugspoelen in de tijd moest ik echt ploegen om tot een oplossing te komen, complete weilanden moest ik omploegen. Ik had in het begin nog helemaal geen weet van loopbaancoaches. Of überhaupt een manier om uit mijn nare werksituatie te komen.

 

Het duurde lang voordat ik alle kennis en hulp had om tot deze omslag te komen. Zodat ik nu gelukkig kan zijn in mijn werk.

 

Welk punt wil ik nu aan jou overbrengen?

 

In oktober en vorige week werden er in totaal 72 duizend gratis loopbaantrajecten weggegeven door de overheid.

 

Daarvan waren 22 duizend trajecten binnen één week vergeven in oktober. 1 december vlogen de nog eens 50 duizend gratis trajecten binnen een paar uur als uitverkochte warme broodjes over de bank.

 

50 DUIZEND (!!) mensen die nog geen DAG nodig hadden om te beslissen dat dit een goede zet zou zijn voor hun werkende leven.

 

72 duizend mensen die allemaal niet blij zijn in hun werk. En die hulp willen. Om weer met plezier en zonder stress naar hun werk te kunnen. Of niet op hun plek zitten.

 

Mijn smoel valt hier echt van open.

 

Maar ECHT.

 

Hoe dan?!!

 

Ik vind het echt kwalijk, dat pas wanneer er iets gratis wordt weggeven, mensen in de rij staan om actie te ondernemen.

 

Waarom zou je zoiets alleen doen als het gratis is?

 

Ik ben echt van mening dat als er iets schort in je leven en je wilt verandering, dat je daar iets aan moet doen. En dat je niet zou moeten wachten tot het punt dat je iets gratis krijgt.

 

Hoewel na een grote omweg (cursussen persoonlijke ontwikkeling, therapie, veel boeken over werkgeluk) vond ik uiteindelijk ook een loopbaancoach. Ik wist op dat punt at zij me verder kon helpen, omdat ik er zelf niet uit kwam.

 

Al die mensen die nu dit traject hebben aangevraagd, zitten wellicht al veel langer dan ze lief zijn in een baan waar ze ongelukkig van worden.

 

Ik kan er met mijn kop niet bij dat ze niet eerder hulp hebben gezocht. Die 50 duizend trajecten die binnen enkele uurtjes vergeven waren, verklaren genoeg.

 

Mij rijst dan gelijk de vraag: vind jij het jezelf wel waard? Gun jij het jezelf anders niet?

 

Wanneer kom jij voor je eigen geluk op?

 

Ik hoop voor jou niet dat dat pas is als iets gratis is. Want ik heb (letterlijk!) aan den lijve ondervonden hoeveel fysieke klachten door de hulp me bespaard zijn gebleven. En daar had ik echt niet op willen wachten totdat iemand anders voor mij dit ff ging oplossen.

 

In dit geval de overheid.

 

Met deze mail deel ik zowel mijn standpunt over deze subsidie, als een wakkerschud signaal voor jou.

 

De klanten die ook het best uit de bus komen na mijn traject, zijn de dames die volledig de eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen geluk. Het zijn onafhankelijke dames die beseffen dat ze zélf iets moeten ondernemen. Als ze willen dat er iets ten positieve verandert, in de richting van een leuke baan.

 

En dat is dan weer waar ik vanaf nu, godzijdank😊, mij helemaal fulltime mee bezig mag houden. En de reden waarom ik oa. hier niet bij aangesloten ben (naast de bulk aan extra administratie voor mij), is omdat ik vind dat het echt uit jezelf moet komen. Want dan heb je de meeste motivatie. En kan ik je ook het allerbeste helpen. Want vanuit díe intrinsieke motivatie bepaal je al eerder wat je nodig hebt, en werkt coaching het allerbeste. En niet pas wanneer iets gratis in je schoot geworpen wordt.

 

Ik hoop met deze wake up call iets in jou getriggerd te hebben. Puur en alleen omdat ik jou het allerleukste werk van de wereld gun, waar jij met een contente smile elke ochtend aan begint. Ik begrijp waar jij nu staat, ik voel met je mee. Ik ken het gevoel!

 

Weet jij heus wel dat je hulp nodig hebt, en spreekt mijn stijl je aan? En wil jij niet wachten tot er ergens in 2021 een potje komt dat na een paar uur alweer leeg is? En dat je die moet inleveren bij een andere aangesloten coach die je moet kiezen uit een voorgeselecteerd lijstje waar je niet perse een feeling mee hebt? Maar neem jij zelf de verantwoordelijkheid over je werkgeluk, ben jij zo iemand?

 

Dan pas jij waarschijnlijk perfect in mijn Groots Werkgeluk Traject, waarin ik je help om helder te krijgen waar jij ontzettend goed in bent, waar je energie uit haalt, wat je wilt, wat je leuk vindt en welke werk daarbij past. Je hoeft niet alleen van de duikplank, want ik neem je bij de hand 🙂

 

Voel jij dat dit iets voor jou is? Stuur mij dan een mail, naar info@gelukmeteenzachteg.nl met als onderwerp deze blogtitel, en dan plannen we een vrijblijvende match call in. Dit is GEEN sales call. In deze call denk ik met je mee of dit een goede stap voor jou zou zijn en kijken we of er een wederzijdse klik is.

 

Groetjes,

Sylvia