Over Sylvia

Waarschijnlijk lijk ik heel erg op jou. Twijfelen over je baan, blijven jobhoppen, niet weten wat je écht wilt, en daardoor maar werk blijven doen waar je niet blij van wordt. Dat gaat mij echt aan het hart. 

Toen ik de Sylvia ontdekte die deed waar ze echt goed in is, ging er een wereld voor mij open. Ik kréég zelfs energie van werk, iets wat ik voor onmogelijk hield.

Ik wil dat jij ook doei zegt tegen je baan waar je niet gelukkig van wordt, je hart gaat volgen en echt in actie komt.

Daarom help ik jonge ambitieuze vrouwen het werk van hun dromen te vinden, om zo meer zelfvertrouwen en vrijheid te ervaren. 

Mijn verhaal

Twee jaar geleden ging het goed mis. Ik nam altijd teveel hooi op mijn vork, ik deed alles voor anderen, had een relatie en baan die totaal niet bij mij pasten.

Ik raakte overspannen en had bijna een burn-out. Met therapie en coaching heb ik de burn-out gelukkig voorkomen.

Ik moest actie ondernemen. Door naar mezelf te luisteren wat ík nou eigenlijk wil, heb ik geschrapt wat niet (meer) bij mij past. Zoals 40 uur per week tussen vieren muren op een kantoor spenderen. Ook liet ik me niet meer leiden door mijn CV en diploma’s (WO communicatie).

Wat ik leerde

Dat ik voor mezelf moest kiezen. Dat je je eigen geluk kunt creëren. Ook als alles k.u.t. lijkt te gaan. Juist dan. En dat ik veel meer naar mezelf moet kijken als persoon: los van alle werkervaring en opleidingen. Wat heb ik eigenlijk altijd al goed gekund?

Achteraf gezien niet gek, dat ik liever naar de persoonlijke verhalen van de schoonmaakster bij het koffieapparaat luister, dan dat ik me met corporate cijfers bezig houdt. Uit deze zoektocht kwam naar voren dat ik het allerliefst gewoon mensen wil helpen.

Ook ontdekte ik dat ik toch echt een ‘Brabants meske’ ben. Na 8 jaar Utrecht verhuisde ik weer terug naar het knusse Brabant. Mijn hart achterna. Dat gemoedelijke, vriendelijke, dorpse en nuchtere dat zal ik altijd houden. En zo zal ik ook altijd mijn werk blijven doen. Ik kan wel heel hard een koelbloedige carrieretijger aan de Zuid-As willen zijn, en keiharde sales willen maken, maar zo ben ik gewoon niet. Hoewel ik dat soms wel gedacht heb te moeten zijn.

Waarom mijn onderneming?

Hoewel ik analytisch WO-opgeleid ben, kwam er juist naar voren dat ik een echte doener ben. Nie lullen, maar poetsen. Daarom ondernemen. Lekker alles zelf bepalen, actie, betekenis en meteen resultaat.

Uiteindelijk heb ik alle puzzelstukjes van mijn persoonlijkheid bij elkaar geplakt, en daar deze coachonderneming van gemaakt. Er is geen weg meer terug. Want dít geeft mij voldoening en plezier. Dat ga ik niet meer inwisselen voor een saaie fulltime kantoorbaan. Nooit meer.

Talentencoach

Loopbaancoaches zijn er in alle soorten en maten. Ik coach jou in het vinden van passend werk ja, maar ik kijk verder dan testen. Ik laat jou je natuurlijke talenten (terug)vinden. Want dat heb je altijd al gekund, en deze veranderen nooit. Als je hiermee werkt, ervaar je altijd voldoening en plezier. Dat zijn je fundamenten.

Ik vind persoonlijk contact heel belangrijk en ik coach jou 1-op -1. Echte aandacht voor jou. Jouw gedachten en overtuigingen die jou nu (onbewust) in de weg zitten, zijn misschien nog wel net zo, of zelfs belangrijker dan de testen. Daarom gebruik ik in mijn coaching RET (Rationeel-Emotieve Therapie) en Oplossingsgericht coachen. 

Ook een onderneming is een mogelijkheid. Juist in deze tijd van onzekerheid en vluchtige contracten. Want als jij weet wie je bent, wat je kunt en wat je toegevoegde waarde is, heb jij altijd jezelf als zekerheid. En juist in het voor jezelf beginnen is dit van grote waarde. En als iemand dat ervaren heeft, dan ben ik het wel 

Wil jij je talenten ontdekken en die baan of onderneming vinden die bij jou past? Boek dan hier jouw gratis Brabants kwartierke om te kijken of wij een goeie match zijn. 

Mijn top 5 talenten:

Actiegerichtheid
Individualisering
Communicatie
Relatievorming
Zelfverzekerdheid

Zo werk ik:

Nuchter

Geen poespas. Recht op je doel af met beide benen op de grond.

Empatisch

Een écht luisterend oor, met alle begrip voor jou

Initiatiefrijk

Linksom of rechtsom, altijd een oplossing

Actiegericht

Luchtig en gemoedelijk ‘doen’ en doelen halen

Helemaal Sylvia:

Ik ben millennial uit het jaar 1989 (30 jr.) 

Een echte Brabantse

Ik drink dus bier

Ooit koop ik een (2de) huis in mijn grote liefde: Italië

Muziek is voor mij keibelangrijk

Ik speel saxofoon in een orkest en carnavalskapel en gitaar

Feesten en mediteren gaan bij mij hand in hand

Ontstressen doe ik met hardlopen en wandelen in de natuur