Toen ik de Sylvia Hofmans ontdekte die deed waar ze echt goed in is, ging er een wereld voor mij open. Ik had mijn talenten gevonden. Ik kréég zelfs energie van werk én startte voor mezelf, iets wat ik voor onmogelijk hield.

Maar voordat het zover was, ging er nogal wat aan vooraf:

Mijn verhaal

In 2017 ging het goed mis. Ik leefde voor mijn idee het perfecte plaatje: afgestudeerd in communicatiewetenschappen, fulltime marketingbaan met leuk salaris en een (nu ex-)vriend met dito baan waar ik mee samenwoonde in een mooi appartement in Utrecht.

Het serieuze leven en carrière maken kon beginnen na mijn afstuderen!

Maar ook: ik nam altijd teveel hooi op mijn vork, ik deed altijd alles voor anderen, had die relatie en baan die eigenlijk totaal niet bij mij pasten.

En ook was ik als echte Brabantse uit een klein dorp (Dussen) totaal niet op mijn plek in de grote Randstad, Utrecht.

Ik raakte flink overspannen en had bijna een burn-out.

Een nare relatiebreuk, persoonlijk wat problemen, én totaal ongelukkig in mijn werk, stapte ik naar de huisarts. Dat 10 min. consult werden uiteindelijk 2 jaar wekelijkse therapie.

Hiermee, en met eigen boerenverstand, heb ik de burn-out gelukkig voorkomen. Ik kocht mijn eigen appartement in Utrecht en begon opnieuw.

La vita è bella

Ik was goed wakker geschud. Ik had altijd zo’n plezier in het leven. Ik woonde met 13 gezellige huisgenoten op kamers. Ging de wijde wereld graag in. Er op uit. Nieuwe dingen, landen en mensen zien. En ik studeerde een semester in Rome.

Toen alles serieuzer werd na mijn afstuderen, raakte ik mezelf steeds meer kwijt. Als een ander maar blij is. Ik zette mezelf op de 2e, wat?, allerlaatste rang.

De therapie, coaching en zelfonderzoek hebben me geholpen deze sprankelende Sylvia weer terug te vinden, voor mezelf te gaan staan, grenzen aan te geven, en te gaan voor wat echt bij mij past

 

Ik kwam er na 2 jaar achter wat ik écht wil en wie de echte Sylvia is

 

 

Zoektocht

Tijdens de therapie begon de serieuze start van mijn zoektocht naar iets waar ik wél blij van word.

De therapie en EMDR gaven mij belangrijke inzichten in hoe ik zelf dacht, en hoe me dat tegenwerkte in het (werkende) leven.

Ik las daarnaast alles wat los en vast zat over: je passie vinden, loopbaankeuzes, ondernemen, menselijk gedrag, leuk werk vinden, gelukkig worden in elk opzicht van je leven etc. Bijna obsessief was het, want ik wilde tot op de bodem snappen hoe mensen het wél naar hun zin kunnen hebben op werk en een onderneming hebben waar ze blij van worden én geld mee verdienen.

Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek en met het laatste zetje van een loopbaancoach zag ik het licht. Ik kwam er EINDELIJK achter wat ik écht wilde.

Houdoe inspiratieloze kantoortuin

Ik wilde niet meer de rest van mijn leven 40 uur per week tussen vieren muren op een kantoor spenderen. Ik wil vrij kunnen zijn in mijn werk! Ook liet ik me niet meer leiden door mijn CV en diploma’s. Want mijn natuurlijke talenten lieten mij zien waar ik werkelijk goed in ben. Los van die diploma.

Waar ik vroeger ‘altijd zoveel praatte’ en dat aannam als iets negatiefs omdat het niet altijd gewenst was, kwam ik erachter dat dat juist mijn kracht is: een boodschap overbrengen. Ook interesse in de ander, bleek een talent. Net als het talent ‘Actiegerichtheid’, wat mij nu dient als ondernemer.

Jobhoppen

Bij elke baan sleepte ik me naar mijn werk. Zondag had ik alweer buikpijn omdat ik maandagochtend ‘weer moest’. Ik hield dat zo’n 4 jaar,  5 banen en een hoop tijdelijke kantoorbanen in de marketing vol. Ik was totáál ongelukkig.

 

“Ik kan naor veuren, kan blijven staon
Ik kan naor veuren want te-rug da zal nie gaon
Ik kan naor veuren, kan blijven staon
Ik gao naor veuren en daor kunde van op-aan”

-Gerard van Maasakkers – ‘Ik loop’-

Sylvia Hofmans

Vert:

Ik kan naar voren, kan blijven staan
Ik kan naar voren want te-rug dat zal niet gaan
Ik kan naar voren, kan blijven staan
Ik ga naar voren en daar kun je van op aan

Wat ik leerde

Dat ik voor mezelf moest kiezen. Dat je je eigen geluk kunt creëren. Ook als alles k.u.t. lijkt te gaan. Juist dan. Ik had in 2017 geen relatie en huis meer, lag mentaal in de knoop en in mijn baan was ik ongelukkig. Ik kon kiezen om mezelf zielig te vinden, óf om het leven bij de ballen te pakken, er wat fantastisch van te maken en voor mezelf te kiezen.

Dat laatste werd het plan

En ik voelde al een tijdje….ik wil voor mezelf. Die kriebel, alles lekker zelf bepalen en vrijheid! Ik zocht ondernemers op, liet me inspireren, praatte met hen en volgde mijn hart. Ik ging vol koers op het vormgeven van mijn eigen bedrijf.

In 2019 hakte ik de knoop door voor mezelf, schreef ik me in bij de KvK onder hun categorie ‘coaching’.

Iets totaal onbekends voor me, maar wat een magisch moment was dat!

Ik begon weer plezier te krijgen in het leven, en verdiepte mij in coaching. Ik was iets voor mezelf aan het opzetten (heerlijk!), en werkte (helaas) nog parttime. Ik had wel meer heimwee naar ‘thuis’ in Brabant. 

 

“Het leven is goed in het Brabantse land”

Ik ontdekte dat ik toch echt een ‘Brabants meske’ ben. Na 8 jaar Utrecht verhuisde ik weer terug naar het knusse Brabant. Mijn hart en roots achterna.

Dat gemoedelijke, vriendelijke, dorpse en nuchtere dat zal ik altijd houden. De (Rand)stad is mij te anoniem, individualistisch en te druk.

Ook werd ik ooit jaren terug na 6 strenge rondes en assesments te doorstaan bij de ABN AMRO in Amsterdam-Zuid alsnog afgewezen, puur vanwege mijn ‘Brabantse accent’ (echt gezegd).

Een grote alarmbel dat ik daar natuurlijk helemaal niet tussen pas. Grote onzin natuurlijk, maar bovenal ben ik niet ‘minder’ en wellicht komt daardoor ook mijn lichte Brabantse trots nog meer in het voetlicht te staan. En voíla, mijn bedrijfsnaam was geboren ;).

Ik verkocht mijn huis in Utrecht en begin 2020 eenmaal verhuisd naar Oosterhout (NB) viel alles op zijn plek.

 

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten. ”

Anthony Robbins

Sylvia Hofmans

Waarom mijn onderneming?

Fulltime voor een baas blijven werken, wat ik altijd heb gedaan, was geen optie meer.  Lekker alles zelf bepalen, actie, betekenis en meteen resultaat. Ik wil direct iets voor een ander betekenen en een boodschap en kennis overbrengen. Mijn talenten verklaren dit. En dit kon ik niet in een corporate kantoorbaan van 9 tot 5 onder het juk van een manager. 

Ik stapte in 2018 naar een loopbaancoach, en hoewel ik er zo ook met enige omweg gekomen ben, mistte ik een ander soort persoon. Iemand die mijn nog-verstopte-drang tot ondernemen kon ontwikkelen tot superkracht, mijn vuurtje kon aanwakkeren, en kon laten inzien welk bedrijf het beste bij mij past. Omdat ik die persoon toen mistte, ben ik het nu zelf gaan doen voor jou!

Van shit naar hit

Als je nog steeds aan het lezen bent, dan weet je inmiddels dat er een heel wat vooraf is gegaan aan mijn huidige situatie. Maar ik ben ongelofelijk dankbaar voor al die momenten. Het waren vaak cadeaus in een lelijke verpakking die me hebben geholpen om uiteindelijk te ontdekken wie ik echt ben.

Ik volg nu helemaal mijn eigen pad en heb een diep geloof dat er voor iedereen een geweldige eigen bedrijf mogelijk is. Waarin je doet wat je écht oprecht leuk vindt. En dat dit ook super belangrijk is. We wuiven het nog wel eens weg door te zeggen “Het is maar werk.” maar veel mensen zijn nog meer aan het werk dan dat ze bijvoorbeeld hun partner zien. Werk MAG leuk zijn. Werk MOET zelfs leuk zijn vind ik. En dat kan ook. Echt. Je zit nu alleen niet op de juiste plek. De ondernemer in je zit alleen nog verstopt, net als bij mij 3 jaar terug😉.

Talentcoach

Ik laat jou je natuurlijke talenten (terug)vinden en zo duidelijkheid krijgen over de onderneming die het beste bij je past. Ik sta hier zo achter met heel mijn hart en ik geloof hier zo in omdat het je zoveel energie en duidelijkheid geeft. Als je om je talenten heen een bedrijf ‘bouwt’, ervaar je altijd voldoening en plezier. Dat is ook waarin ik heilig in geloof. En mijn succesvolle coachpraktijk is het levende bewijs. Echt íedereen heeft een eigen talentenpakket.

Want als jij weet wie je bent, wat je kunt en wat je toegevoegde waarde is, en wat jouw talenten zijn, heb jij altijd jezelf als zekerheid. En nee, ik kom niet uit een ondernemersfamilie, had geen voorbeelden, nul voorkennis en toch lukte het me.

Mijn top 5 talenten:

1. Actiegerichtheid
2. Individualisering
3. Communicatie
4. Relatievorming
5. Zelfverzekerdheid

En dan nu het luchtige gedeelte;)....

Helemaal Sylvia Hofmans:Sylvia Hofmans

Sylvia Hofmans

Ik ben nog net uit de 80’s (1989) 

Sylvia Hofmans

Ik heb een broertje en een tweelingzus

Sylvia HofmansEen echte Brabantse uit Dussen, wonend in Oosterhout

Sylvia HofmansIk drink graag  speciaalbiertjes

Sylvia HofmansVerliefd op Italië

Sylvia HofmansMuziek is voor mij keibelangrijk: saxofoon en zingen

Sylvia HofmansFanfare-orkest en carnavalskapel 

Sylvia HofmansFeesten én mediteren 

Sylvia HofmansHardlopen en wandelen in de natuur

Sylvia HofmansEen blij positief ei

Sylvia HofmansIk houd van talen, culturen en reizen

Sylvia HofmansParlo un po ‘di italiano

Sylvia HofmansTe herkennen aan de uitspraak: “kom we gaan iets DOEN 😀 “

Na al dat praten heb ik een droge keel, en ben ik ook benieuwd geworden naar jou!

Waar werk je?  Voel jij je nog op je plek, of heb je stiekem net een vreugdedansje gemaakt omdat je je zo herkende in mijn verhaal en ook ‘heeeeul graag wil ondernemen’?

Wat houdt je dan nu nog tegen? Ik kan je al verklappen dat dat ook zeker je gedachten zijn. Maar wat irriteert je mateloos? Je manager, je werk? Je eigen gedachten die je blokkeren te kiezen voor het ondernemerschap? Er is zoveel wat ons werkplezier beïnvloedt, ik ben benieuwd in welke situatie jij nu zit.

Laat mij het weten. Ook al ken ik je niet, mijn hart maakt echt een sprongetje om je te helpen als jij droomt van starten voor jezelf. Dus ik hoor maar wat graag waar jij mee worstelt. Want ik weet dat ik je kan helpen. Als we een klik hebben natuurlijk, want ik wil dat jij je ook helemaal op je gemak voelt, en het niet als een verplicht nummertje ziet, zo van, ‘ik moet weer’.

Laat het me weten waar jij nu tegenaan loopt, door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur op je bericht.