Toen ik de Sylvia ontdekte die deed waar ze echt goed in is, ging er een wereld voor mij open. Ik had mijn talenten gevonden. Ik kréég zelfs energie van werk, iets wat ik voor onmogelijk hield

Maar voordat het zover was, ging er nogal wat aan vooraf:

Mijn verhaal

In 2017 ging het goed mis. Ik leefde voor mijn idee het perfecte plaatje: afgestudeerd in communicatiewetenschappen, fulltime marketingbaan met leuk salaris en een (nu ex-)vriend met dito baan waar ik mee samenwoonde in een mooi appartement in Utrecht.

Het serieuze leven en carrière maken kon beginnen na mijn afstuderen!

Maar ook: ik nam altijd teveel hooi op mijn vork, ik deed altijd alles voor anderen, had die relatie en baan die eigenlijk totaal niet bij mij pasten.

En ook was ik als echte Brabantse uit een klein dorp (Dussen) totaal niet op mijn plek in de grote Randstad, Utrecht.

Ik raakte flink overspannen en had bijna een burn-out.

Een nare relatiebreuk, persoonlijk wat problemen, én totaal ongelukkig in mijn werk, stapte ik naar de huisarts. Dat 10 min. consult werden uiteindelijk 2 jaar wekelijkse therapie.

Hiermee, en met eigen boerenverstand, heb ik de burn-out gelukkig voorkomen. Ik kocht mijn eigen appartement in Utrecht en begon opnieuw.

La vita è bella

Ik was goed wakker geschud. Ik had altijd zo’n plezier in het leven. Ik woonde met 13 gezellige huisgenoten op kamers. Ging de wijde wereld graag in. Er op uit. Nieuwe dingen, landen en mensen zien. En ik studeerde een semester in Rome.

Toen alles serieuzer werd na mijn afstuderen, raakte ik mezelf steeds meer kwijt. Als een ander maar blij is. Ik zette mezelf op de 2e, wat?, allerlaatste rang.

 

Ik kwam er na jaren zoeken achter waar ik telkens op vast liep, en hoe dat kwam

 

Zoektocht

De therapie en EMDR gaven mij belangrijke inzichten in hoe ik zelf dacht, hoe ik vasthield aan patronen uit mijn jeugd, en hoe me dat tegenwerkte in het (werkende) leven.

Ik las daarnaast alles wat los en vast zat over: je passie vinden, loopbaankeuzes, ondernemen, menselijk gedrag, leuk werk vinden, gelukkig worden in elk opzicht van je leven etc. 

Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek en met het laatste zetje van een loopbaancoach zag ik het licht. Ik kwam er EINDELIJK achter wat ik wilde.

Houdoe marketingbanen

Ik wilde niet meer 40 uur op een bureaustoel zitten te typen.   Ik wil vrij kunnen zijn in mijn werk, mensen ontmoeten, reuring! Ook liet ik me niet meer leiden door mijn CV en diploma’s. Want mijn natuurlijke talenten lieten mij zien waar ik werkelijk goed in ben. Los van die diploma’s.

Jobhoppen

Bij elke baan sleepte ik me naar mijn werk. Zondag had ik alweer buikpijn omdat ik maandagochtend ‘weer moest’. Ik hield dat zo’n 4 jaar,  5 banen en een hoop tijdelijke kantoorbanen in de marketing/comuunicatie vol. Ik was totáál ongelukkig. Vooral ook omdat ik gewoon NIET WIST wat ik dan wél wilde. Ik hoopte dat bij elke baan dít het nu echt was. Maar dat was het elke keer weer niet.

 

“Ik kan naor veuren, kan blijven staon
Ik kan naor veuren want te-rug da zal nie gaon
Ik kan naor veuren, kan blijven staon
Ik gao naor veuren en daor kunde van op-aan”

-Gerard van Maasakkers – ‘Ik loop’-

Sylvia Hofmans

Vert:

Ik kan naar voren, kan blijven staan
Ik kan naar voren want te-rug dat zal niet gaan
Ik kan naar voren, kan blijven staan
Ik ga naar voren en daar kun je van op aan

Wat ik leerde

Dat ik voor mezelf moest kiezen. Dat je je eigen geluk kunt creëren. Ook als alles k.u.t. lijkt te gaan. Juist dan. Ik had in 2017 geen relatie en huis meer, lag mentaal in de knoop en in mijn baan was ik ongelukkig. Ik kon kiezen om mezelf zielig te vinden, óf om er wat fantastisch van te maken en voor mezelf te kiezen.

Dat laatste werd het plan

Iets anders dus: maar waarin dan?? Ik was mezelf zo kwijtgeraakt de afgelopen jaren, dat ik gewoon niet wist waar ík eigenlijk goed in ben. Wat ik wil. Wat bij mij past. En wie de echte ‘Sylvia’ is. Wat heb ik de wereld eigenlijk te bieden?

Ik zocht ondernemers op, liet me inspireren, praatte met hen en volgde mijn hart. Ik liet me helpen en sturen door coaches. Zij die al waren waar ik heen wilde: een succesvol eigen bedrijf of een keileuke baan in iets dat helemaal matcht met wie ze zijn en wat ze kunnen. Ik ontdekte mijn talenten. 

Dat wierp zijn vruchten af. Want ik kwam er op deze manier steeds meer achter wat ik wilde. Ik was zo opgelucht: ik wist ein-de-lijk wat ik wilde! Na 6 jaar zoeken. 

Naar de KVK!

In 2019 hakte ik de knoop door voor mezelf, schreef ik me in bij de KvK onder hun categorie ‘coaching’.

Ik begon weer plezier te krijgen in het leven, en verdiepte mij in loopbaancoaching. Ik wilde anderen helpen, met waar ik zelf ook mee te maken heb gehad: niet weten welk werk jij leuk vindt en wat dat dan is.

“Het leven is goed in het Brabantse land”

Ik ontdekte ook dat ik toch echt een ‘Brabants meske’ ben. Na 8 jaar Utrecht verhuisde ik weer terug naar het knusse Brabant.

 

Dat gemoedelijke, vriendelijke, dorpse en nuchtere dat zal ik altijd houden. De (Rand)stad is mij te anoniem, individualistisch en te druk.

 

Ook werd ik ooit jaren terug na 6 strenge gespreksrondes en assesments (met bovengemiddelde scores!) bij de ABN AMRO op de Zuidas Amsterdam alsnog op het allerlaatst afgewezen voor een traineeship. Puur vanwege mijn ‘Brabantse accent’ . Want ja “dat kan niet he als je met klanten gaat praten” (dit zei de recruiter letterlijk, ik weet het nog exact).

Ik was geschokt

Afgewezen, gewoon omdat ik met een zachte G praat?? (en geloof me, ik praat niet eens plat Brabants maarja, ‘nie’ in plaats van ‘niet’, tsja dat zit er in). Ik was echt pissed. Niet omdat ik het niet was geworden!, maar om de manier waarop ik was afgeserveerd. Een grote alarmbel dat ik daar natuurlijk helemaal niet tussen pas . Maar bovenal ben ik niet ‘minder’ en wellicht komt daardoor ook mijn lichte Brabantse trots nog meer in het voetlicht te staan. Vanaf toen heb ik besloten me echt nóóit meer anders voor te doen dan wie ik ben, en waar ik van houd. En voíla, mijn bedrijfsnaam was geboren ;).

Ik verkocht mijn huis in Utrecht, en begin 2020 eenmaal verhuisd naar Oosterhout (NB) viel alles op zijn plaats.

 

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten. ”

Anthony Robbins

Sylvia Hofmans

Waarom Geluk met een zachte G

Ik stapte in 2018 naar een loopbaancoach, en hoewel ik er zo ook met enige omweg gekomen ben, mistte ik een ander soort persoon. Iemand die niet alleen een lijstje met kwaliteiten en kernwaarden kon geven. Maar iemand die samen met mij kon kijken naar het vormgeven van een eigen onderneming of baan. Iemand die de vertaalslag kon maken van kwaliteiten en talenten naar een concrete functietitel of  een bedrijfsidee. Of misschien wilde ik wel een baan waarin ik wél de vrijheid krijg? Wat kan ik goed en wat past daar bij? Omdat ik die persoon toen mistte, ben ik het nu zelf gaan doen voor jou!

Van shit naar hit

Als je nog steeds aan het lezen bent, dan weet je inmiddels dat er een heel wat vooraf is gegaan aan mijn huidige situatie. Maar ik ben ongelofelijk dankbaar voor al die momenten. Het waren vaak cadeaus in een lelijke verpakking die me hebben geholpen om uiteindelijk te ontdekken wat écht bij me past.

Ik volg nu helemaal mijn eigen pad en ik ben er van overtuigd dat er voor iedereen een leuke baan of onderneming is. Waarin je doet wat je oprecht leuk vindt. En dat dit ook super belangrijk is. We wuiven het nog wel eens weg door te zeggen “Het is maar werk.” maar veel mensen zijn nog meer aan het werk dan dat ze bijvoorbeeld hun partner zien. Werk MAG leuk zijn. Werk MOET zelfs leuk zijn vind ik. En dat kan ook. Echt. Je zit nu alleen niet op de juiste plek.

Talentcoach

Ik laat jou je natuurlijke talenten (terug)vinden en zo duidelijkheid krijgen over de baan of onderneming die het beste bij je past. Ik sta hier zó achter en ik geloof hier zo in omdat het je zoveel energie en duidelijkheid geeft. Als je bij je talenten een baan zoekt of om je talenten heen een bedrijf ‘bouwt’, ervaar je altijd voldoening en plezier. Dat is ook waarin ik heilig in geloof. 

Mijn top 5 talenten vd 34:

1. Actiegerichtheid
2. Individualisering
3. Communicatie
4. Relatievorming
5. Zelfverzekerdheid

En nu

Nu help ik met heel veel plezier en succes anderen bij het vinden van de baan of  onderneming die het allerbeste bij ze past. Door middel van het ontdekken van je talenten. Ik blijf me net als iedereen ontwikkelen. Na 2 jaar zelfstandig coachen tijdens lockdowns heb ik ontdekt dat ik uit alleen in mijn ondernemersbubbel 1-op-1 coachen niet genoeg voldoening haal. Ik ben dan ook weer parttime werkzaam in een baan naast mijn onderneming.  

Een baan met veel vrijheid uiteraard. Waar ik mensen begeleid in het ziekteverzuim met beperkingen naar ander werk of ik help d.m.v. loopbaancoaching werknemers die niet op hun plek zitten. Elke dag leer ik ook hier weer bij. Zodat ik samen met collega’s, deelnemers, werkgevers en klanten meer reuring om mij heen heb. Dat geeft mij energie en heb ik nodig. Dat is ook mijn talent WOO op 6 trouwens. Maar die leg ik je nog eens uit 😉

En dan nu het luchtige gedeelte;)....

Helemaal Sylvia Hofmans:Sylvia Hofmans

Sylvia Hofmans

Ik ben nog net uit de 80’s (1989) 

Sylvia Hofmans

Ik heb een broertje en een tweelingzus

Sylvia HofmansUit Dussen, wonend in Oosterhout

Sylvia HofmansIk drink graag  speciaalbiertjes

Sylvia HofmansVerliefd op Italië

Sylvia HofmansMuziek is voor mij keibelangrijk

Sylvia HofmansZangeres in een band

Sylvia HofmansSaxofonist in fanfare-orkest en dweilband

Sylvia HofmansFeesten én mediteren : ambivert

Sylvia HofmansHardlopen en wandelen in de natuur + zwemmen

Sylvia HofmansEen blij positief ei

Sylvia HofmansIk houd van talen, culturen en reizen. En kamperen.

Sylvia HofmansFamilie en vrienden!

Sylvia HofmansTe herkennen aan de uitspraak: “kom we gaan iets DOEN 😀 “

Na al dat praten heb ik een droge keel, en ben ik ook benieuwd geworden naar jou!

Waar werk je?  Voel jij je nog op je plek, of heb je stiekem net een vreugdedansje gemaakt omdat je je zo herkende in mijn verhaal en nu ook echt wat anders wilt?

Wat houdt je dan nu nog tegen? Ik kan je al verklappen dat dat ook zeker je gedachten zijn. Maar wat irriteert je mateloos? Je manager, je taken, geen voldoening na een lange werkdag? Je eigen gedachten die je blokkeren te kiezen voor een switch? Er is zoveel wat ons werkplezier beïnvloedt, ik ben benieuwd in welke situatie jij nu zit.

Laat mij het weten. Ook al ken ik je niet, mijn hart maakt echt een sprongetje om je te helpen als jij nu voor jezelf wilt kiezen, en wilt weten waar jij gelukkig van wordt in je werk. Dus ik hoor maar wat graag waar jij mee worstelt. Want ik weet dat ik je kan helpen. Als we een klik hebben natuurlijk, want ik wil dat jij je ook helemaal op je gemak voelt, en het niet als een verplicht nummertje ziet, zo van, ‘ik moet weer’.

Laat het me weten waar jij nu tegenaan loopt, door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur op je bericht.