Toen ik de Sylvia Hofmans ontdekte die deed waar ze echt goed in is, ging er een wereld voor mij open. Ik had mijn talenten gevonden. Ik kréég zelfs energie van werk, iets wat ik voor onmogelijk hield.

Maar voordat het zover was, ging er nogal wat aan vooraf:

Mijn verhaal

In 2017 ging het goed mis. Ik leefde voor mijn idee het perfecte plaatje: afgestudeerd in communicatiewetenschappen, fulltime marketingbaan met leuk salaris en een (nu ex-)vriend met dito baan waar ik mee samenwoonde in een mooi appartement in Utrecht.

Het serieuze leven en carrière maken kon beginnen na mijn afstuderen!

Maar ook: ik nam altijd teveel hooi op mijn vork, ik deed altijd alles voor anderen, had die relatie en baan die eigenlijk totaal niet bij mij pasten.

En ook was ik als echte Brabantse uit een klein dorp (Dussen) totaal niet op mijn plek in de grote Randstad, Utrecht.

Ik raakte flink overspannen en had bijna een burn-out.

Want nadat de relatie op een hele nare manier overging en waarvan ik (toen) niet achter die beslissing stond, op andere privé vlakken het ook al lang niet boterde, én ik weer letterlijk misselijk in de auto naar mijn zoveelste stomme baan zat, vond ik dat ik moest gaan praten met de dokter. Die 10 min huisartsconsult werden uiteindelijk 2 jaar wekelijkse therapie.

Hiermee, en met eigen boerenverstand, heb ik de burn-out gelukkig voorkomen. Ik kocht mijn eigen appartement in Utrecht en begon opnieuw.

La vita è bella

Ik was goed wakker geschud. Ik had altijd zo’n plezier in het leven. Ik woonde met 13 gezellige huisgenoten op kamers. Ging de wijde wereld graag in. Er op uit. Nieuwe dingen, landen en mensen zien. Op mijn 17e vertrok ik al alleen naar Griekenland om achter een bar te werken. In mijn studietijd reisde ik heel Europa door en ontmoette in mijn eentje vele leuke Europese studenten. Ik werd verliefd op Italië, en woonde vervolgens een semester in Rome, leerde Italiaans, en bezocht daarna Italië meermaals.

Ik was een bezige bij, vaak bang voor het nieuwe, maar liet mijn angsten mijn nieuwsgierigheid en wensen nooit in de weg staan. Toen alles serieuzer werd na mijn afstuderen, raakte ik mezelf steeds meer kwijt. Als een ander maar blij is. Ik zette mezelf op de 2e, wat?, allerlaatste rang.

De therapie, coaching en zelfonderzoek hebben me geholpen deze sprankelende Sylvia weer terug te vinden, voor mezelf te gaan staan, grenzen aan te geven, en te gaan voor wat echt bij mij past. 

 

Ik kwam er na 2 jaar achter wat ik écht wil en wie de echte Sylvia is

 

 

Tijdens de therapie begon de serieuze start van mijn zoektocht naar iets waar ik wél blij van word (en niet misselijk ‘sochtends van in de auto stap :P)

De therapie en EMDR gaven mij belangrijke inzichten in hoe ik zelf dacht, en hoe me dat tegenwerkte in het (werkende) leven. Ik heb een broertje en een tweelingzus. Ik ben opgegroeid in een nuchter Brabants gezellig gezin, waar ik trouwens altijd en nog steeds veel liefde van mijn ouders heb gehad. Maar toch lag (en ligt) de relatie met mijn tweelingzus niet zo lekker. Door deze situatie, had ik mezelf een tweede plek toe bedeeld thuis. En nam dat beeld van mezelf de rest van m’n leven mee.

Ik las daarnaast alles wat los en vast zat over: je passie vinden, loopbaankeuzes, menselijk gedrag, leuk werk vinden, gelukkig worden in elk opzicht van je leven en duizend andere werk gerelateerde boeken en seminars. Bijna obsessief was het, want ik wilde tot op de bodem snappen hoe mensen het wél naar hun zin kunnen hebben op werk.

Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek en met het laatste zetje van een loopbaancoach zag ik het licht. Ik kwam er EINDELIJK achter wat ik wilde doen voor werk. En dat was iets heel anders dan wat ik tot dan toe deed. Ik bleek menselijk gedrag en psychologie heel leuk te vinden!

Houdoe inspiratieloze kantoortuin

Ik wilde niet meer de rest van mijn leven 40 uur per week tussen vieren muren op een kantoor spenderen. Ik wil vrij kunnen zijn in mijn werk! Ook liet ik me niet meer leiden door mijn CV en diploma’s. Want mijn natuurlijke talenten lieten mij zien waar ik werkelijk goed in ben. Los van die diploma. Want dat diploma en CV is echt niet heilig, ben ik van overtuigd.

Waar ik vroeger ‘altijd zoveel praatte’ en dat aannam als iets negatiefs omdat het niet altijd gewenst was, kwam ik erachter dat dat juist mijn kracht is: een boodschap overbrengen. Ook interesse in de ander, bleek een talent.

Jobhoppen

Tot dan toe had ik allerlei marketing en communicatiebanen gejobhopt. Maar ik vond het niks! Advertenties opstellen voor bedrijven en producten die me niet boeien. Het interesseerde me werkelijk geen hol. Net als de slome, hiërarchische kantoorpolitiek en de te behalen jaarcijfers. Ik had er zelf wel ideeën over hoe het in ieder geval nog enigszins impact kon hebben, als ik dan toch op dat stomme kantoor moest zitten. Maar die ideeën werden nooit serieus genomen. Ik kreeg niet de vrijheid om zelf iets te beslissen en maken. Plus ik was er niet eens goed in. Ik zat vast achter een pc, had geen contact met mensen en kon niemand echt direct helpen met iets.

Na een klein jaartje sleepte ik mezelf inmiddels naar mijn werk. Zondag had ik alweer buikpijn omdat ik maandagochtend ‘weer moest’. Ik hield dat zo’n 5 banen (en een hoop tijdelijke klussen) in de marketing communicatie tak vol. Van taalcursussen, tot een veevoederbedrijf, tot strategisch communicatie-adviesbureau, en een welzijns-stichting. Ik was totáál ongelukkig. 

“Ik kan naor veuren, kan blijven staon
Ik kan naor veuren want te-rug da zal nie gaon
Ik kan naor veuren, kan blijven staon
Ik gao naor veuren en daor kunde van op-aan”

-Gerard van Maasakkers – ‘Ik loop’-

Sylvia Hofmans

Vert:

Ik kan naar voren, kan blijven staan
Ik kan naar voren want te-rug dat zal niet gaan
Ik kan naar voren, kan blijven staan
Ik ga naar voren en daar kun je van op aan

Wat ik leerde

Dat ik voor mezelf moest kiezen. Dat je je eigen geluk kunt creëren. Ook als alles k.u.t. lijkt te gaan. Juist dan. Ik had in 2017 geen relatie en huis meer, lag mentaal in de knoop en in mijn baan was ik ongelukkig. Ik kon kiezen om mezelf zielig te vinden, óf om het leven bij de ballen te pakken en er wat fantastisch van te maken.

Dat laatste werd het plan

En dat ik veel meer naar mezelf moet kijken als persoon: los van alle werkervaring en opleidingen. Wat heb ik eigenlijk altijd al goed gekund? Ik heb geleerd dat jezelf leren kennen, weten wat je van jezelf al heel goed kan, daar vertrouwen in hebben, je bij werk brengt dat je leuk vindt en wat je goed kunt.

In 2019 schreef ik me in bij de KvK onder hun categorie ‘coaching’.

Oke, ik wist dus wat ik wilde doen met mijn werkleven (in grote lijnen dan). Ik begon weer plezier te krijgen in het leven, en volgde een coachingstudie. Maar ik had steeds meer heimwee naar ‘thuis’. Ik had besloten alleen nog maar dingen te doen waar ik gelukkig van word, en wonen in Utrecht pastte daar niet meer bij.

“Het leven is goed in het Brabantse land”

Ik ontdekte dat ik toch echt een ‘Brabants meske’ ben. Na 8 jaar Utrecht verhuisde ik weer terug naar het knusse Brabant. Mijn hart en roots achterna. Dat gemoedelijke, vriendelijke, dorpse en nuchtere dat zal ik altijd houden. Ik ben geen stadsmens. Ik heb ambitie ja, grootse plannen en enorm gedreven in mijn werk. Maar dat kan ook buiten de Randstad. Want die is mij te anoniem en te druk. Ik kan wel heel hard een koelbloedige carrieretijger aan de Zuid-As willen zijn, en keiharde sales willen maken, maar zo ben ik gewoon niet.

Hoewel ik dat soms wel gedacht heb te moeten zijn. Ik werd ooit jaren terug na 6 strenge rondes en assesments te doorstaan bij de ABN AMRO in Amsterdam-Zuid alsnog afgewezen, puur vanwege mijn ‘Brabantse accent’ (echt gezegd). Een grote alarmbel dat ik daar natuurlijk helemaal niet tussen pas. Grote onzin natuurlijk, maar bovenal ben ik niet ‘minder’ en wellicht komt daardoor ook mijn lichte Brabantse trots nog meer in het voetlicht te staan.

Ik verkocht mijn huis in Utrecht en begin 2020 eenmaal verhuisd naar Oosterhout (NB) viel alles op zijn plek.

 

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten. ”

Anthony Robbins

Sylvia Hofmans

Waarom mijn onderneming?

Fulltime voor een baas blijven werken, wat ik altijd heb gedaan, was geen optie meer. Want dat geeft mij niet wat ik wil. En ik wilde: plezier, voldoening en vrijheid in mijn werk. Ik moest het anders gaan doen. Hoewel ik analytisch WO-opgeleid ben, kwam er juist (door lang mijn gevoel te negeren) naar voren dat ik een echte doener ben. Lekker alles zelf bepalen, actie, betekenis en meteen resultaat. De universiteit was eigenlijk dus echt niks voor mij. Ik wil direct iets voor een ander betekenen en een boodschap en kennis overbrengen. Mijn talenten die dit verklaren zijn dan ook Actiegerichtheid, Individualisering, Communicatie, Relatievorming, en Zelfverzekerdheid. En dit kan als ondernemer, niet in een corporate kantoorbaan van 9 tot 5 onder het juk van een manager.

Als je nog steeds aan het lezen bent, dan weet je inmiddels dat er een heel wat vooraf is gegaan aan mijn huidige situatie. Maar ik ben ongelofelijk dankbaar voor al die momenten. Het waren vaak cadeaus in een lelijke verpakking die me hebben geholpen om uiteindelijk te ontdekken wie ik echt ben. Ik volg nu helemaal mijn eigen pad en heb een diep geloof dat er voor iedereen een geweldige carrière mogelijk is. Waarin je werk doet wat je écht oprecht leuk vindt. En dat dit ook super belangrijk is. We wuiven het nog wel eens weg door te zeggen “Het is maar werk.” maar veel mensen zijn nog meer op hun werk dan dat ze bijvoorbeeld hun partner zien. Werk MAG leuk zijn. Werk MOET zelfs leuk zijn vind ik. En dat kan ook. Echt. Je zit nu alleen niet op de juiste plek. 

Talentcoach

Ik laat jou je natuurlijke talenten (terug)vinden. Want dat heb je altijd al gekund, en deze veranderen nooit. Als je hiermee werkt, ervaar je altijd voldoening en plezier. Dat is ook waarin ik heilig in geloof. Dat zijn je fundamenten. Echt íedereen heeft een eigen talentenpakket. En ik haal die van jou, als talentcoach, met veel plezier naar boven!

Ondernemen

Ook een onderneming is een mogelijkheid. Want als jij weet wie je bent, wat je kunt en wat je toegevoegde waarde is, en wat jouw talenten zijn, heb jij altijd jezelf als zekerheid. En juist in het voor jezelf beginnen is dit van grote waarde. En als iemand dat ervaren heeft, dan ben ik het wel. En nee, ik kom niet uit een ondernemersfamilie, had geen voorbeelden, nul kennis en toch lukte het me.

Ik ben nu talentcoach, omdat ik zelf heb ervaren hoe ongelukkig je kan zijn in je baan als je niet doet waar je écht goed in bent.

Die natuurlijke talenten waren een soort van mijn ‘life savers’. Toen ik eenmaal doorhad dat ik naar buiten moest, anderen wilde helpen en in contact wilde zijn met de mens ipv opgehokt online marketingadvertenties te maken voor een baas, zag ik het licht.

Ik ga in korte tijd in mijn rol als talentcoach van een 6 naar een 9. Na zes jaar (online) marketing ben ik van een 3 naar een 5 gegaan.

Je kunt nooit écht goed in iets worden waar je talenten niet liggen. En daarom ben ik zo gedreven om jou te helpen in het vinden van jouw talenten, met daarbij een passende baan of onderneming!

Mijn top 5 talenten:

Actiegerichtheid
Individualisering
Communicatie
Relatievorming
Zelfverzekerdheid

En dan nu het Gezellige, luchtige gedeelte;)….

Helemaal Sylvia Hofmans:Sylvia Hofmans

Sylvia Hofmans

Ik ben nog net uit de 80’s (1989) 

Sylvia Hofmans

Ik heb een broertje en een tweelingzus

Sylvia HofmansEen echte Brabantse uit Dussen, wonend in Oosterhout

Sylvia HofmansIk drink graag bier

Sylvia HofmansOoit koop ik een (2de) huis in mijn grote liefde: Italië

Sylvia HofmansMuziek is voor mij keibelangrijk: saxofoon en op zangles

Sylvia HofmansFanfare-orkest en carnavalskapel 

Sylvia HofmansFeesten én mediteren 

Sylvia HofmansBoeren tentfeest én decadent spiritueel Ibiza

Sylvia HofmansHardlopen en wandelen in de natuur

Sylvia HofmansEen blij positief ei

Sylvia HofmansIk houd van talen, culturen en reizen

Sylvia HofmansParlo un po ‘di italiano

Sylvia HofmansTe herkennen aan de uitspraak: “kom we gaan iets DOEN 😀 “

Na al dat praten heb ik een droge keel, en ben ik ook benieuwd geworden naar jou!

Waar werk je? Waarom werk je daar? Wat haal je uit die baan? Wat vind je los daarvan leuk om te doen? Voel jij je nog op je plek, of heb je stiekem net een vreugdedansje gemaakt omdat je je zo herkende in mijn verhaal en ook ‘heeeeul graag daar weg wil’?

Wat houdt je dan nu nog tegen? Ik kan je al verklappen dat dat ook zeker je gedachten zijn. Maar wat irriteert je mateloos? Je manager, je werk? Er is zoveel wat ons werkplezier beïnvloedt, ik ben benieuwd in welke situatie jij nu zit.

Laat mij het weten. Ook al ken ik je niet, mijn hart maakt echt een sprongetje om je te helpen als jij niet gelukkig wordt van je werk. Dus ik hoor maar wat graag waar jij mee worstelt. Want ik weet dat ik je kan helpen. Als we een klik hebben natuurlijk, want ik wil dat jij je ook helemaal op je gemak voelt, en het niet als een verplicht nummertje ziet, zo van, ‘ik moet weer’.

Laat het me weten waar jij nu tegenaan loopt, door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer van maandag t/m vrijdag binnen 24 uur op je bericht.