Over Sylvia

Waarschijnlijk lijk ik heel erg op jou. Twijfelen over je baan, blijven jobhoppen, niet weten wat je écht wilt, en daardoor maar werk blijven doen waar je niet blij van wordt. Dat gaat mij echt aan het hart.

Toen ik de Sylvia ontdekte die deed waar ze echt goed in is, ging er een wereld voor mij open. Ik had mijn talenten gevonden. Ik kréég zelfs energie van werk, iets wat ik voor onmogelijk hield.

Ik wil dat jij ook doei zegt tegen je baan waar je niet gelukkig van wordt, je hart gaat volgen en echt in actie komt.

Daarom help ik jonge ambitieuze werkende vrouwen het werk van hun dromen te vinden, via je natuurlijke talenten, om zo meer zelfvertrouwen en vrijheid te ervaren.

Mijn verhaal

Drie jaar geleden ging het goed mis. Ook al leek het plaatje van buitenaf perfect. Ik nam altijd teveel hooi op mijn vork, ik deed alles voor anderen, had een relatie en baan die totaal niet bij mij pasten. Ook was ik als echte Brabantse totaal niet op mijn plek in de Randstad, Utrecht.

Ik raakte overspannen en had bijna een burn-out. Met therapie en coaching heb ik de burn-out gelukkig voorkomen.

Door naar mezelf te luisteren wat ík nou eigenlijk wil, heb ik geschrapt wat niet bij mij past. Zoals 40 uur per week tussen vieren muren op een kantoor spenderen achter een pc. Ook liet ik me niet meer leiden door mijn CV en diploma’s. Want mijn natuurlijke talenten lieten mij zien waar ik werkelijk goed in ben. Los van die diploma. Want dat diploma en CV is echt niet heilig, ben ik van overtuigd. Verre van. 

Wat ik leerde

Dat ik voor mezelf moest kiezen. Dat je je eigen geluk kunt creëren. Ook als alles k.u.t. lijkt te gaan. Juist dan. En dat ik veel meer naar mezelf moet kijken als persoon: los van alle werkervaring en opleidingen. Wat heb ik eigenlijk altijd al goed gekund? Ik heb geleerd dat jezelf leren kennen, weten wat je van jezelf al heel goed kan, je  bij werk brengt dat je leuk vindt en wat je goed kunt.

“Het leven is goed in het Brabantse land”

Ook ontdekte ik dat ik toch echt een ‘Brabants meske’ ben. Na 8 jaar Utrecht verhuisde ik weer terug naar het knusse Brabant. Mijn hart achterna. Dat gemoedelijke, vriendelijke, dorpse en nuchtere dat zal ik altijd houden. Ik ben geen stadsmens. Gezellig, maar om te wonen mij te druk en anoniem. En zo zal ik ook altijd mijn werk blijven doen. Ik kan wel heel hard een koelbloedige carrieretijger aan de Zuid-As willen zijn, en keiharde sales willen maken, maar zo ben ik gewoon niet. Hoewel ik dat soms wel gedacht heb te moeten zijn.

Waarom mijn onderneming?

Hoewel ik analytisch WO-opgeleid ben, kwam er juist (door lang mijn gevoel, dingen genegeerd en weggestopt te hebben van mezelf) naar voren dat ik een echte doener ben. Nie lullen, maar poetsen. Daarom ondernemen. Lekker alles zelf bepalen, actie, betekenis en meteen resultaat. De universiteit was eigenlijk dus echt niks voor mij. Ik wil direct iets voor een ander betekenen en een boodschap en kennis overbrengen. Mijn talenten die dit verklaren zijn dan ook Actiegerichtheid, Individualisering, Communicatie, Relatievorming, en Zelfverzekerdheid. En dit kan als ondernemer, niet in een corporate kantoorbaan van 9 tot 5 door het maken van marketingcampagnes, 40 uur achter een pc.

Talentcoach

Loopbaancoaches zijn er in alle soorten en maten. Ik laat jou je natuurlijke talenten (terug)vinden. Want dat heb je altijd al gekund, en deze veranderen nooit. Als je hiermee werkt, ervaar je altijd voldoening en plezier. Dat zijn je fundamenten. Echt íedereen heeft een eigen talentenpakket. En ik haal die van jouw, als talentcoach, met veel plezier naar boven!

Ondernemen

Ook een onderneming is een mogelijkheid. Juist in deze tijd van onzekerheid en vluchtige contracten. Want als jij weet wie je bent, wat je kunt en wat je toegevoegde waarde is, en wat jouw talenten zijn, heb jij altijd jezelf als zekerheid. En juist in het voor jezelf beginnen is dit van grote waarde. En als iemand dat ervaren heeft, dan ben ik het wel.

 

 

Wil jij je talenten ontdekken en die baan of onderneming vinden die bij jou past? Boek dan hier jouw gratis Brabants kwartierke, een gratis coachsessie van een uur met boordevol waardevolle tips en de eerste moedige stap richting leuk werk voor jou!

 

Mijn top 5 talenten:

Actiegerichtheid
Individualisering
Communicatie
Relatievorming
Zelfverzekerdheid

 

Zo werk ik:

Nuchter

Geen poespas. Recht op je doel af met beide benen op de grond.

Empatisch

Een écht luisterend oor, met alle begrip voor jou

Initiatiefrijk

Linksom of rechtsom, altijd een oplossing

Actiegericht

Luchtig en gemoedelijk ‘doen’ en doelen halen

 

En dan nu het luchtige gedeelte;)….

 

Helemaal Sylvia Hofmans:

Ik ben millennial uit het jaar 1989 (30 jr.) 

Een echte Brabantse uit Dussen, wonend in Oosterhout

Ik drink dus bier

Ooit koop ik een (2de) huis in mijn grote liefde: Italië

Muziek is voor mij keibelangrijk

Ik speel saxofoon in een orkest en carnavalskapel 

Feesten én mediteren 

Boeren tentfeest én decadent Ibiza

Hardlopen en wandelen in de natuur

Een blij positief ei

Ik houd van talen, culturen en reizen

Parlo un po ‘di italiano