Ervaringen

Toen ik bij jou kwam wist ik niet zo goed waar ik nou specifiek goed in ben en daarmee welke kant ik op wilde qua werk. Ik wist wel dat mijn huidige functie niet bij me paste, maar niet zo goed wat ik dan wél wilde. Dit probleem is nu opgelost. Ik heb nu een helder beeld van wat mijn talenten zijn en hoe die elkaar versterken. Daarmee heb ik een goed beeld van hoe mijn unieke combinatie van talenten ingezet kunnen worden en waar ik iets kan toevoegen. Ik heb nu een veel leukere functie bij m’n huidige werk en ondertussen rustig op zoek naar andere opleidings- en werk mogelijkheden. Door het inzicht in mijn talenten weet ik niet alleen zelf beter waar ik goed in ben, ik kan het ook veel beter verwoorden richting mijn manager, klanten, opdrachtgevers, etc. Hierdoor is het ook een stuk makkelijker om te vragen om een andere functie/promotie, omdat ik zelf een veel concreter verhaal heb en dus goed kan verwoorden wat ik wil. Omdat het veel concreter is, merk ik dat ik ook veel zelfverzekerder kan zeggen waar ik goed in ben. Die focus op talenten is super waardevol en geeft veel zelfinzicht. Vrij veel persoonlijheidstesten geven mij niet zo heel veel inzicht omdat ze veel uitgaan van zelfreflectie of nogal afhankelijk zijn van of je het een beetje ‘goed’ invult. Maar bij deze test had ik juist dat het me super veel inzicht gaf! Je had snel door wat mijn talenten zijn en op welke manier die elkaar versterken. Na een sessie was ik iedere keer helemaal enthousiast over mezelf en mijn toffe talenten, hoe leuk is dat! Jouw manier van coaching vind ik erg fijn. Je maakt alles erg concreet waardoor je er makkelijk mee aan de slag kan. Geen vage adviezen maar een concreet actieplan. Dat maakt het makkelijk om snel toe te passen.
Kyo Beyeler
Energy Expertise & Data Management Solutions
Ergens begin januari van dit jaar las ik een artikel over coachen in BNdeStem. Het artikel zette mij aan het denken over mijn eigen toekomst. “Bel eens met Sylvia Hofmans, dat is een loopbaan-coach”, adviseerde mijn vrouw. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Sylvia is een open, enthousiaste en vlotte persoonlijkheid en daarnaast ook deskundig op het gebied van talenten en daarbij behorende werkzaamheden. Uit de talententest heb ik (als 55-jarige!) zeer bruikbare informatie over mijzelf gevonden. Sylvia heeft mij geholpen de talenten te plaatsen bij mijn ambitie. Ook heeft ze mij gemotiveerd en weten te overtuigen om te starten met een opleiding en in de nabije toekomst wellicht mijn eigen bedrijf te starten. Dank je hartelijk, Sylvia!
hoe weet je wat je wilt
Bart Peeters
Ik had mijn baan als beleidsmedewerker bij de Veiligheidsregio opgezegd. Ik had besloten tijd voor mezelf te nemen en rustig te bedenken wat ik wel wil en wat wel bij mij past. Hier kwam ik helaas zelf niet uit en bleef hangen in mijn zoektocht naar passende vacatures. Daarom uiteindelijk een aantal maanden later contact met Sylvia gezocht. Het probleem is opgelost. Ben hierdoor tot de conclusie gekomen dat ik graag zelfstandig ondernemer wil worden omdat ik in het gevonden bedrijfsidee mijn talenten kan toepassen en ook mijn interesses, visie en persoonlijkheid veel beter tot zijn recht kunnen komen. Hulp zoeken is de belangrijkste stap die ik heb overwonnen omdat vaak geneigd ben om zelf mijn problemen op te lossen. Een andere belangrijke stap die ik heb overwonnen is het afstappen van zekerheden (vast salaris iedere maand, weten waar je aan toe bent..). Vrijheid en doen wat je leuk vind is voor mij waardevoller dan een vast salaris. Ik heb mezelf beter leren. Dankzij jou heb ik geleerd hoe een negatieve eigenschap juist ook een positieve eigenschap (dus een talent) kan zijn. Met jou had ik het gevoel dat de klik er was en voelde ik me op mijn gemak om mijn verhaal te doen. Je hebt een open persoonlijkheid, luistert goed en weet snel tot de kern van het probleem te komen zonder hier een oordeel over te uiten. Ook vind ik het prettig dat je tijdens de sessies soms even doorpakt en zegt waar het op staat (bijv. wanneer ik (onnodige) twijfels bij iets heb).
loopbaancoach
Rick Hoogerwerf
Start eigen camping in Noord-Brabant
Ik wilde graag weer aan het werk, maar ik wist niet in welke hoek ik moest zoeken; ik heb brede interesses. Dit probleem is nu opgelost, ik weet in welke hoek ik moet zijn! De stappen die ik heb overwonnen zijn de twijfel: Twijfel in wat wil ik, wat moet ik, hoe moet ik, waar moet ik,... Ja inzicht van talenten heeft zeker geholpen, een echte eyeopener! Ik zou je zeker aanbevelen, je bent toegankelijk, vrij en helpt zaken van een andere kant te bekijken. Ik heb het meeste gehad aan het linken van de verschillende talenten naar het dagelijks leven. Het daarmee inzien dat talenten niet alleen op papier staan als uitkomst van een test, maar ook daadwerkelijk bij je horen.
Marlinda de Vries
Ik was al jaren erg ongelukkig met mijn werk. Ik had al van alles geprobeerd op werk gebied en wist gewoon niet meer welke richting ik op wilde en wat ben me paste. Door het traject wat ik bij Sylvia heb gevolgd zijn me zoveel dingen duidelijk geworden over mezelf en ben ik echt gaan zien waar mijn talenten liggen. Ik ben erachter dat ik weer een opleiding wil gaan volgen en heb me hiervoor ingeschreven. De opleiding Social Work start in september. Ik voel me zelfverzekerder over mijn eigen kunnen en heb weer meer vertrouwen in mezelf! Door inzicht in mijn talenten weet ik echt wat mijn sterke kanten zijn en hoe ik deze kan gaan benutten op werkgebied. Ja, ik zou je zeker aanbevelen! Ik vind dat je het echt op een goede manier aanpakt, je hebt een super positieve instelling en dat is erg prettig om mee te werken. Ik vind dat je lekker nuchter en recht door zee bent en daar houd ik echt van! Je legt dingen goed uit en geeft altijd goede voorbeelden, dit is erg prettig. Je stelt ook de juiste vragen, waardoor je zelf echt aan het denken wordt gezet.
Anke de Simone
Ergens in mijn achterhoofd speelde de gedachte om misschien wel in een heel ander werkveld te gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging, maar wat dan? Kortom, veel vragen en ik bleef in een vicieuze cirkel zitten. Tijdens het traject met jou heb ik onwijs veel stappen in korte tijd weten te maken. Niet alleen weet ik beter wat mijn natuurlijke talenten zijn, ik weet ook beter wat ik zoek en wil. Daarnaast ook de stap overwonnen om, naast mijn baan, voor mezelf te beginnen! Sylvia geeft waardevolle inzichten en handvatten waar men de rest van hun leven nog gebruik van kunnen maken. Jouw manier van coachen vond ik heel erg fijn! Heel low key, toegankelijk. Vooral het uitwisselingen van ervaringen vond ik zo fijn, dat gaf mij wel het gevoel van ‘zie je nou wel, ik ben niet gek’. Ook de vele testen die ik tijdens het traject heb gedaan, hebben mij ook zoveel extra inzichten gegeven waar ik ontzettend dankbaar voor ben.
Joyce Kuijf
Eigenaar Yogabyjoyce
Ik heb ontslag genomen en ik wilde nu echt voor mijzelf kiezen welke kant ik nu op moest qua werk. Ik weet dat ik een onderneming ga beginnen en ga mij focussen op Wedding Plannen. Begonnen met een opleiding en mijn hoofd ratelt van de ideeën om mijn onderneming te starten. Ik wist niet dat ik specifieke talenten had, want ik deed eigenlijk maar wat. Het is heel belangrijk om ze te kunnen benoemen en ze te weten van jezelf voordat je weer verder gaat. Je bent helder, hebt een fijner manier van praten en altijd een weerwoord waar je wat mee kan. De manier waarop je iets zegt doet mij weer nadenken en geeft helderheid. Jij moet vooral heel erg zoo door blijven gaan. Ik ben zo ongelofelijk blij dat ik deze investering in de 1-op-1 coaching heb gedaan.”
Marloes Haverkamp
Eigenaar Stijlfie weddings
Ik wilde heel graag een andere baan, maar wist niet zo goed wat nou echt bij mij zou passen. Bij mijn huidige baan was ik aan een willekeurige loopbaanadviseur gekoppeld die niet echt bij me paste en bij mij meer vragen en twijfels opriep dan antwoorden opleverde. De nood werd op mijn werk zo hoog dat ik snel antwoorden moest hebben. Ik heb samen met jou in sneltreinvaart het traject doorlopen en zoveel inzichten in mezelf en mijn keuzes gekregen. Het traject heeft voor mij ook bevestigd wat ik diep van binnen al voelde, maar niet onder woorden kon brengen of kon verantwoorden. Nu weet ik veel beter wie ik ben, wat mijn talenten zijn, waarom sommige banen toch niet bij me passen en andere banen juist wel bij me passen. En met deze kennis ben ik gaan solliciteren en bij elke vacature uitgenodigd en ook direct aangenomen bij mijn droombaan. (Althans, de baan die ik wil voor de komende jaren 😉 ) Deze stappen heb ik overwonnen: Iemand om hulp vragen, investeren in mezelf door dit traject zelf te bekostigen. Ik dacht altijd dat het te veel geld was, dus ik deed het maar met de gratis optie via mijn werkgever die niet bij me paste, knopen doorhakken en sommige opties definitief doorstrepen, en meer vertrouwen in mijn eigen capaciteiten krijgen en dus ook uitstralen. Gaandeweg realiseerde ik me hoe erg die talenten kloppen en hoe dat door mijn hele leven te zien is. Ik vind je manier van coaching heel fijn. Lekker open en positief, maar ook niet bang om gewoon strepen te zetten door banen die ik al jaren in mijn achterhoofd had. Dat was best wel confronterend, maar elke keer was je toelichting op basis van de verschillende talenten zo’n eye-opener dat het voor mij ook meteen klikte.
loopbaancoach
Dorine
Communicatiemedewerker universiteit
Ik wilde al jaren ‘iets anders’ maar had werkelijk geen flauw idee in welke richting ik dat moest zoeken. Het inzicht in mijn talenten heeft me zeker geholpen. Ik heb na dit traject een beter beeld gekregen wat passend is bij mij waardoor het nemen van een vervolgstap met meer comfort genomen kan worden. Jouw manier van coachen vond ik fijn. Lekker praktisch, niet te strategisch.
Marjolein Geleijnsen
Voordat ik bij Sylvia kwam wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde en ik wist niet zo goed waarom iemand bij mij zou moeten zijn.Ik doe heel veel maar wat waar krijg ik nou echt energie van. Daar liep ik tegen aan. Ten eerste wist ik niet wat ik nou echt leuk vond om te doen en daarbij wist ik ook niet hoe ik mij als persoon het beste kon profileren. Door er over te praten kwam ik ook via Sylvia, maar ook zelf al veel op antwoorden. Zelf zou ik dit nooit zo doen en ik denk dat dit daarom juist ook zon effect heeft gehad. Ik ben gelijk begonnen om, in ieder geval, al kleine aspecten te implementeren. Dus als iemand met een voorstel komt. Groei ik hierdoor? Word ik hier blij van? Krijg ik er energie van? Dan pak ik het gelijk aan. Valt dit helemaal buiten mijn kader, dus word ik er helemaal niet gelukkig van of zie ik er verder geen meerwaarde in, dan doe ik het niet. Dit scheelt mij zo veel energie. Wat me nu wel opvalt is dat ik nu ook in contact kom met mensen die mij ook energie geven. Het gaat me gemakkelijker af, voor mijn gevoel. En daardoor houd ik tijd over! Ik heb heel veel gehad aan onze sessies. Zowel persoonlijk gezien als voor mijn business. Ik kan veel beter grenzen aangeven, ik weet waar ik energie van krijg en waar ik goed in ben. Sylvia gaf mij nieuwe inzichten en liet mij ook zelf nadenken, daarnaast laat ze je volledig in je waarde. Dus het praat ook super makkelijk. Ik zou haar zeker aanbevelen. Ik vind het prettig dat ze het bij haar zelf houdt. Meer in de zin van: Ik vertel wat uit mijn privé leven bijvoorbeeld, maar zij doet dat ook. Dus je voelt je ook niet de enige die een struggle heeft. Dat maakt het super makkelijk om open te staan, alles eruit te gooien en op een een of andere manier pakt zij dat op en pakt ze precies de goede stukken eruit. Die je verder gaat bespreken. Ik vind het ook fijn dat zij je aan het denken zet, maar ook de ruimte geeft om daar zelf antwoord op te geven.
Nian Wetsteijn
Eigenaar NianConsultancy