Elke avond plof je weer doodmoe op de bank, en heb je geen energie meer om nog andere dingen te doen.

Die baan, pfff…., je kúnt er niet eens meer enthousiast over zijn, terwijl je er nog wél aan vast. 

Je zit de hele tijd op de wipwap: wel voor mezelf, niet voor mezelf, wel voor mezelf, niet voor mezelf? Niet omdat je niet weet wat je het liefste zou willen.. Je wilt namelijk dolgraag ontslag nemen, keihard wegrennen en je eigen toko beginnen. Nee daar twijfel je niet aan. Nee je twijfelt en het duizelt je omdat je gewoon niet weet waarín?, en hoé je dat dan aanpakt??

Daarom blijf je maar veilig in je keisaaie baan zitten, waar je absoluut niet meer in past.

Maar de afgelopen maanden kun je eigenlijk niet meer wegrennen voor je verlangen om te ondernemen. Want het spookt steeds vaker door je hoofd, dat je dit écht wilt. Maar ontslag nemen durf je niet, en als je het al wel gedaan hebt voel je nu totale paniek omdat je niet weet hoe nu verder.

Je merkt dat het werken in je huidige baan, je steeds meer energie kost. Het sloopt je. Mentaal en fysiek. En dat je er gestresst van wordt. Of juist bore-out, omdat je voelt dat er véééél meer in je zit. Maar je kunt al die energie, ideeën, en die ondernemende ‘jij’ absoluut niet kwijt in je baan. Verschrikkelijk saai, en totaal geen voldoening, zo voelen jouw werkdagen tegenwoordig nog aan.

En dan ook nog eens die maximale 5 weken per jaar aan vakantie die je maar krijgt. Waarvan je er dan maar 2 weken maximaal achter elkaar mag opnemen. Wat een ellende! Zo weinig vrijheid. Daar ben jij wel klaar mee. Ja, jij wilt echt voor jezelf beginnen. Zodat je zelf kunt bepalen wanéér en hoe láng je met vakantie gaat. Gewoon wanneer jij het wilt, en zonder dat je toestemming hoeft te vragen. 

Want je krijgt de kriebels van constant verantwoording afleggen aan een baas. Je wilt je werk op jouw manier doen. Zonder dat er iemand constant over je schouder meekijkt en bepaalt wat wel of niet mag. En zonder dat je je aan allerlei protocollen en nutteloze wekelijkse overleggen hoeft te houden. 

Je wilt alles zelf kunnen bepalen, want je weet dat je dan veel beter uit de verf komt. En je eigen tijd indelen. Die vrijheid! Wat zou je dat toch graag willen. En je weet dat het kan, want andere ondernemers doen het ook. Je ziet anderen lol hebben in ondernemen. En doen waar ze goed in zijn. Hun fijne vrije leven hebben. Dat wil jij ook! Jij kunt ook uitblinken in iets, maar van alles houdt je tegen. 

Want ja, waarin dan? Waar ben ik goed in? En wat voor ondernemer wil je worden? Dat weet je niet. En over starten met ondernemen überhaupt gesproken, hoe pak je dat in godsnaam aan?? Moet ik mijn baan meteen opzeggen? Je weet het allemaal niet.

Herken jij je volledig in bovenstaande? Dan pas je in het  ‘Van geen idee naar winstgevend bedrijfsidee’ traject.

 

“Be not afraid of growing slowly; be afraid only of standing still.”

― Robert T. Kiyosaki

 

Het traject ‘Van geen idee naar bedrijfsidee’ is bedoeld voor jou als jij:

Geluk met een zachte g

Als jij zeker wilt weten wat nou dat éne bedrijfsidee is waar jij het beste in kunt gaan ondernemen, ontwikkelen en groeien. Welke onderneming past het beste bij jou?

Geluk met een zachte g

Als jij je talenten wilt weten, en wilt ontdekken waar jij bovengemiddeld goed in bent, zodat jij daar je bedrijf omheen kunt bouwen

Geluk met een zachte g

Als jij nu geen energie, plezier en voldoening haalt uit je werk, maar dat wel wilt in je eigen onderneming

Geluk met een zachte g

Je wilt meer vrijheid in je werk, alles zelf bepalen en je ideeën kunnen uitvoeren

Geluk met een zachte g

Nu twijfel je soms nog wel eens of je het wel kunt, omdat je niet weet waar je moet beginnen en waarin, maar je voélt gewoon dat je dit wilt

Geluk met een zachte g

Je wilt wel ontslag nemen, en naar de KVK gaan maar je voelt je zo alleen in je idee, en durft daarom geen dappere stappen te zetten

Geluk met een zachte g

Als jij op zoek bent naar die ene passie, WHY, topidee, ultieme zingeving of welk ander woord maar ook dat jouw doel in dit leven beschrijft, waarin jij iets of iemand mee kunt helpen via jouw eigen bedrijf mét jouw talenten.

Geluk met een zachte g

Als jij nu dat ene zetje nodig hebt, zodat jij in de goede richting kunt knallen straks!

Dit traject is speciaal voor werknemers en ondernemers in spé die willen weten wat hun talenten zijn, en welk bedrijfsidee het beste past bij hen. Die supergraag de vrijheid willen, iets willen betekenen voor iets of iemand anders in deze wereld, en ook weer blij willen worden van het werk dat ze doen, én daarmee je eigen salaris verdienen als zelfstandige. Je wilt geen vrijwilligersfunctie, maar echt serieus, een eigen onderneming die helemaal perfect past bij jou als persoon, je talenten, idealen en wat jij écht wilt in dit (werkende) leven. En een eerste opstapje naar dat leven! Dan is het ‘Van geen idee naar bedrijfsidee’ traject voor jou.

Nog even voorstellen

Hoi! Ik ben Sylvia Hofmans en in 2019 begon mijn ‘leven’ als ondernemer. De start reken ik op 5 april 2019 toen ik me inschreef bij de KvK onder hun categorie ‘coaching’. Ik was er toen alleen nog lang niet, en eigenlijk kan ik ook wel zeggen dat ik al maanden daarvoor die kriebel had, en de wens voelde om voor mij zelf te beginnen.

Het echt fulltime ondernemersavontuur begon bij mij in november 2020, maar de jaren daarvoor coachte ik parttime, en voor mezelf!

Dit kwam me niet aanwaaien, en het heeft laaaaang geduurd voordat ik er uiteindelijk uit was. Wat ik wilde, en hoe ik dat ging bereiken.

Na mijn afstuderen in 2014 startte ik vol enthousiasme en met een grote drang om van alles te gaan betekenen in de wereld en het ‘te gaan maken’ aan mijn eerste baan: een kantoorbaan in de marketing bij een taal- en inburgeringsinstituut in Amsterdam. Ik woonde destijds nog in Utrecht (gevalletje, blijven hangen na mijn studententijd). Na 9 maanden kwam ik erachter dat dit het écht niet was, en ik hopte naar een andere marketingbaan. 

En zo jobhopte ik de jaren die daaropvolgde, vrolijk door. Totdat ik bij baan nummer zes na een paar maanden alweer dacht: kak! Dit wil ik ook niet, maar wat dan wel?! Er zat een patroon in. Ik was inmiddels zo ongelukkig, (ook op andere vlakken in mijn leven boterde het niet), dat ik hulp zocht bij de huisarts, een pscyholoog en vele coaches.

Dit heeft geleid tot het fantastisch zelfinzicht om in eerste instantie zelfstandig loopbaancoach te worden. En niet veel later, coach voor ondernemers in spé. Ik vond deze uitkomst vooral via mijn talenten. Toen ik dáármee in aanraking kwam, viel letterlijk alles op zijn plek! Fast forward: ik heb nu mijn bedrijf (in Brabant 😉 ) om mijn talenten heen gebouwd, en ik ben nu een hele blije, en energieke ondernemer. Ik kan het verschil maken voor een ander, en ik haal voldoening uit wat ik doe. En natuurlijk: ik heb elke dag de vrijheid in hoe en wat ik doe😊.

En zo belangrijk is jezelf en je talenten kennen dus. Want die talenten geven jou exact aan waar jij energie van krijgt. Kwestie van inzetten en daar naar leven! Dat kun jij ook, dat kan iedereen. Want iedereen heeft talenten.

Zo ziet het Van geen idee naar bedijfsidee traject er uit:

Geluk met een zachte gVijf 1-op-1 gesprekken van 45 minuten

Geluk met een zachte g3 testen en 5 verdiepende en praktische opdrachten

Geluk met een zachte gOp maandag tot en met vrijdag binnen 24 uur antwoord op je vraag

 

Na het traject heb jij:

Geluk met een zachte gDuidelijkheid over waarin jij gaat ondernemen; jouw bedrijfsidee

Geluk met een zachte gWat je talenten zijn en hoe jij die kunt inzetten in je onderneming

Geluk met een zachte gEen stappenplan voor de allereerste te nemen acties als kersverse ondernemer

Geluk met een zachte gEen mega opgelucht gevoel omdat je nu weer verder kan in jouw leven

Geluk met een zachte gJe weet wat je met je huidige baan gaat doen, en hoe je je onderneming praktisch gaat realiseren

Geluk met een zachte gDe zekerheid over waarin jij je verder gaat ontwikkelen en groeien! En dat geeft rust 😉

Geluk met een zachte gBen je zowel persoonlijk als werkgerelateerd gegroeid als persoon.

Geluk met een zachte gVeel meer zelfvertrouwen, en geloof in je eigen kunnen! Je weet nu wat je talenten zijn, en je hebt eindelijk jouw bedrijfsidee, zodat je kunt gaan starten met ondernemen!

Ervaringen

Ergens in mijn achterhoofd speelde de gedachte om misschien wel in een heel ander werkveld te gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging, maar wat dan? Kortom, veel vragen en ik bleef in een vicieuze cirkel zitten. Tijdens het traject met jou heb ik onwijs veel stappen in korte tijd weten te maken. Niet alleen weet ik beter wat mijn natuurlijke talenten zijn, ik weet ook beter wat ik zoek en wil. De stap overwonnen om, naast mijn baan, voor mezelf te beginnen! Sylvia geeft waardevolle inzichten en handvatten waar men de rest van hun leven nog gebruik van kunnen maken. Jouw manier van coachen vond ik heel erg fijn! Heel low key, toegankelijk. Vooral het uitwisselingen van ervaringen vond ik zo fijn, dat gaf mij wel het gevoel van ‘zie je nou wel, ik ben niet gek’. Ook de vele testen die ik tijdens het traject heb gedaan, hebben mij ook zoveel extra inzichten gegeven waar ik ontzettend dankbaar voor ben.
Joyce Kuijf
Eigenaar Yogabyjoyce
Ik heb ontslag genomen en ik wilde nu echt voor mijzelf kiezen welke kant ik nu op moest qua werk. Ik weet dat ik een onderneming ga beginnen en ga mij focussen op Wedding Plannen. Begonnen met een opleiding en mijn hoofd ratelt van de ideeën om mijn onderneming te starten. Ik wist niet dat ik specifieke talenten had, want ik deed eigenlijk maar wat. Het is heel belangrijk om ze te kunnen benoemen en ze te weten van jezelf voordat je weer verder gaat. Je bent helder, hebt een fijner manier van praten en altijd een weerwoord waar je wat mee kan. De manier waarop je iets zegt doet mij weer nadenken en geeft helderheid. Jij moet vooral heel erg zoo door blijven gaan. En tuurlijk was het veel geld, maar je bent het zeker waard!
Marloes Haverkamp
Eigenaar Stijlfie Weddings
Ik had mijn baan als beleidsmedewerker bij de Veiligheidsregio opgezegd. Ik had besloten tijd voor mezelf te nemen en rustig te bedenken wat ik wel wil en wat wel bij mij past. Hier kwam ik helaas zelf niet uit en bleef hangen in mijn zoektocht naar passende vacatures. Daarom uiteindelijk een aantal maanden later contact met Sylvia gezocht. Het probleem is opgelost. Ben hierdoor tot de conclusie gekomen dat ik graag zelfstandig ondernemer wil worden omdat ik in het gevonden bedrijfsidee mijn talenten kan toepassen en ook mijn interesses, visie en persoonlijkheid veel beter tot zijn recht kunnen komen. Hulp zoeken is de belangrijkste stap die ik heb overwonnen omdat vaak geneigd ben om zelf mijn problemen op te lossen. Een andere belangrijke stap die ik heb overwonnen is het afstappen van zekerheden (vast salaris iedere maand, weten waar je aan toe bent..). Vrijheid en doen wat je leuk vind is voor mij waardevoller dan een vast salaris. Ik heb mezelf beter leren. Dankzij jou heb ik geleerd hoe een negatieve eigenschap juist ook een positieve eigenschap (dus een talent) kan zijn. Met jou had ik het gevoel dat de klik er was en voelde ik me op mijn gemak om mijn verhaal te doen. Je hebt een open persoonlijkheid, luistert goed en weet snel tot de kern van het probleem te komen zonder hier een oordeel over te uiten. Ook vind ik het prettig dat je tijdens de sessies soms even doorpakt en zegt waar het op staat (bijv. wanneer ik (onnodige) twijfels bij iets heb).
loopbaancoach
Rick Hoogerwerf
Start eigen camping in Noord-Brabant
Voordat ik bij Sylvia kwam wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde en ik wist niet zo goed waarom iemand bij mij zou moeten zijn.Ik doe heel veel maar wat waar krijg ik nou echt energie van. Daar liep ik tegen aan. Ten eerste wist ik niet wat ik nou echt leuk vond om te doen en daarbij wist ik ook niet hoe ik mij als persoon het beste kon profileren. Door er over te praten kwam ik ook via Sylvia, maar ook zelf al veel op antwoorden. Zelf zou ik dit nooit zo doen en ik denk dat dit daarom juist ook zon effect heeft gehad. Ik ben gelijk begonnen om, in ieder geval, al kleine aspecten te implementeren. Dus als iemand met een voorstel komt. Groei ik hierdoor? Word ik hier blij van? Krijg ik er energie van? Dan pak ik het gelijk aan. Valt dit helemaal buiten mijn kader, dus word ik er helemaal niet gelukkig van of zie ik er verder geen meerwaarde in, dan doe ik het niet. Dit scheelt mij zo veel energie. Wat me nu wel opvalt is dat ik nu ook in contact kom met mensen die mij ook energie geven. Het gaat me gemakkelijker af, voor mijn gevoel. En daardoor houd ik tijd over! Ik heb heel veel gehad aan onze sessies. Zowel persoonlijk gezien als voor mijn business. Ik kan veel beter grenzen aangeven, ik weet waar ik energie van krijg en waar ik goed in ben. Sylvia gaf mij nieuwe inzichten en liet mij ook zelf nadenken, daarnaast laat ze je volledig in je waarde. Dus het praat ook super makkelijk. Ik zou haar zeker aanbevelen. Ik vind het prettig dat ze het bij haar zelf houdt. Meer in de zin van: Ik vertel wat uit mijn privé leven bijvoorbeeld, maar zij doet dat ook. Dus je voelt je ook niet de enige die een struggle heeft. Dat maakt het super makkelijk om open te staan, alles eruit te gooien en op een een of andere manier pakt zij dat op en pakt ze precies de goede stukken eruit. Die je verder gaat bespreken. Ik vind het ook fijn dat zij je aan het denken zet, maar ook de ruimte geeft om daar zelf antwoord op te geven.
Nian Wetsteijn
Eigenaar NianConsultancy

De investering voor het traject is €1445,- exclusief btw. Dit mag ook in 3 maandtermijnen worden voldaan.

Ben jij klaar om echt voor jezelf te kiezen, en serieus te gáán voor jouw ondernemersverlangen? Laten we dan kijken of het traject voor jou de juiste keuze is en of we samen aan de slag willen. Vul hieronder het intake formulier in en op werkdagen neem ik binnen 24 uur contact met je op.