In hoeverre ben jij bereid te gaan?

Vorige week schreef ik over de start van het nieuwe jaar, en over ‘wie wil jij als persoon zijn?’. Los van wat mooie ondernemersdoelen, en uitspraken over wie ik als ‘Sylvia’ in het geheel wil zijn, sport ik ook graag. Dit is niet iets wat ik nu ineens meer wil gaan doen (en al helemaal niet door het sponsoren van een sportschool als die weer open gaat :P).

Maar tijdens mijn rondje hardlopen buiten van de week, ik vertelde er al over op mijn Instagram, kwamen er wel andere gedachten vrij. Dat vind ik het fijne aan bewegen, in de natuur. Ik doe het niet om een marathon te kunnen rennen. Of om op te schalen naar 10-15 km. Nee, ik ben puur hobbyist hardloper (kun je dat zo zeggen? :P). Een halfuurtje 5 km, en mijn lichaam en geest zijn weer helemaal fit en blij. 😊 Verder geen ambities.

Tijdens het rennen dacht ik dus: oke. We hebben het allemaal over:

 • Mooie doelen
 • ‘2021 wordt mijn jaar’
 • Voor jezelf kiezen
 • Grote plannen
 • ‘nu ga ik het echt anders doen’
 • etc.

Maar de meesten, sterker nog, bijna iedereen vergeet wat daarbij komt kijken. Het is aan de ene kant supermooi he. Ik juich mensen echt aan, ik sta als eerste klappend langs de zijlijn. Bij degenen die nu écht eens denken: en NU ga ik positieve verandering aanbrengen in mijn leven. Daar word ik ook oprecht blij van. 🙂

De andere kant is echter ook een kant van commitment. Soms dingen laten, iets opgeven, om er later weer iets veel mooiers voor terug te krijgen.

Met aan de andere kant (commitment) om er echt voor te gaan en daarbij ook de minder leuke kanten accepteren, gaat het vaak mis.

We zien meestal alleen maar de leuke uitkomsten, en we zijn dan teleurgesteld of beginnen niet eens (!) omdat we het allemaal liever leuk en makkelijk houden.

Maar als je ergens wilt komt komt daar GEHEID iets om de hoek kijken wat jij niet zo leuk vindt.

Dingen die jij niet als prettig ervaart en soms zelfs pijnlijk.
Zoals:

 • Tijd en energie steken in jezelf
 • Een afwijzing op een sollicitatie
 • Tijdelijk even geen vet inkomen
 • Weer wat lager beginnen vanwege ervaringsgebrek
 • Niet meteen/direct/nu die droombaan op je bordje
 • Geld uitgeven aan iets waarvan je nu het resultaat nog niet kunt zien (een coachtraject of eventuele opleiding)
 • Moeite doen (solliciteren, een coachtraject volgen, de arbeidsmarkt verkennen)
 • Angst voor mislukking
 • Etc.

Dit kunnen allemaal zaken zijn die je tegen gaat komen. Niet leuk. Maar het hoort er nu eenmaal bij.
Wist je dat van alle startende ondernemers het eerste jaar al rond de 70 procent stopt?! Het is uitgezocht waar dat door komt. En dat heeft grotendeels te maken met commitment. En de bereidheid om ook de minder leuke kanten van het ondernemen voor lief te nemen. En die te accepteren.

Degenen die zich al van te voren bedenken dat het nogal eens lastig kan gaan worden (want: nul ervaring en nog geen vast klantenbestand) redden het wel. Want voor niks gaat de zon op.

Dat is letterlijk de zure appel waar je doorheen moet bijten. Maar het komt uiteindelijk wel.

Maar door die zure appel heen bijten doen de meesten niet.

Zo ook met carriereswitchen.

De meesten van jullie zijn niet bereid om je echt te committen aan je doel (zie mooie 2021 wensen lijstje van hierboven). En belangrijker: daarbij te accepteren dat er ook een kant aan zit die minder leuk is.

Maar als je die minder leuke kanten echter al incalculeert en daar rekening mee houdt dat je ze gaat ervaren, is veranderen van baan ineens een stuk makkelijker.

Anders ben je er de hele tijd ZO tegenaan aan het hikken. En dan krijg je dus een passieve houding. Dan gebeurt er niks. Maar als je wilt veranderen dan is er wat nodig, precies 😉 Actie en bereidheid om het anders te doen dan alle jaren hiervoor.

En precies dit, dit verhaal, is wat mij geholpen heeft weer gelukkig te worden in mijn werk:

Commit je ook aan de pijn.

En dan wordt je vanzelf beloond. Dat beloof ik je. Met leuker werk, een fijner leven, geen stress meer, weer energie, en een fijne privé situatie omdat het ook op je werk stukken beter gaat.

En om dit te bereiken ga ik je het volgende Groots Werkgeluk Traject – aanbod doen, wat daar geheid voor gaat zorgen 😉

Want ook hiervoor is coaching ook zo waardevol. Soms vind je de antwoorden op bepaalde vragen namelijk niet alleen. Soms heb je net even die stok achter de deur nodig om daadwerkelijk actie te nemen.

In dit traject sta ik 2 maanden aan jouw zijde en help ik je om een antwoord te vinden op de vraag: Wat wil ik nou echt? Waar word ik nou echt gelukkig van? Wat past bij mij? Wat is haalbaar voor mij? En ik help je om die negatieve stemmen in je hoofd te doorbreken en actie te nemen.

Het traject bestaat uit 5 coachingsessies van een uur. Bij elke sessie krijg je opdrachten mee. En die bespreken we tijdens de volgende sessie. Aan de hand van het bespreken van de resultaten van deze opdrachten komen we uiteindelijk bij werk dat écht bij jou past. Dit doen we in 5 stappen. Maar iedereen is uniek in zijn te bewandelen pad, dus de volgorde en invulling staat niet al helemaal vast, als een andere volgorde beter bij je werkt. Ik kijk echt naar jouw situatie.

Dit zijn de 5 stappen:

Stap 1: Wat zijn mijn talenten?
Stap 2: Wat wil ik?: dromen en verlangens
Stap 3: Wat houdt mij tegen?
Stap 4: Wat zijn mijn mogelijkheden?
Stap 5: Plan van aanpak om in kleine stapjes jouw werkgeluk te bereiken

Wat heb je na dit traject bereikt?

-duidelijkheid over wat je wilt
-wat je natuurlijke talenten zijn
-welke werk daar het beste bij je past
-of je wilt gaan ondernemen, zo ja, dan weet je waarin jij gaat ondernemen
-een concreet stappenplan hoe je dat werk (bijv. hoe zet je de resultaten van onze coaching in bij solliciteren) in kleine stapjes kan bereiken

De investering voor dit traject is: 800,- euro incl. btw.

Voel jij dat dit iets voor jou is? Reageer dan op deze mail met JA en dan plannen we een vrijblijvende match call in. Dit is GEEN sales call. In deze call denk ik met je mee of dit een goede stap voor jou zou zijn en kijken we of er een wederzijdse klik is.

Ik hoor het graag van je.

Fijne week weer!

Groetjes,
Sylvia