Van drijfzand naar vasteland

Vandaag besefte ik me dat ik alweer een jaar in Oosterhout woon. Een plek waar ik gelukkig ben. Wat vliegt de tijd! Precies met de start van de coronacrisis vorig jaar verhuisde ik van Utrecht naar Oosterhout. Mijn eerste twee weken hier waren nog ‘normaal’, maar al snel ging de eerste lockdown van kracht.

Toch voelde ik me er al heel snel fijn en op mijn plek, omdat mijn gevoel dit al heel lang ‘uitgeschreeuwd’ had: ‘verhuis terug naar Brabant!’. Als ik er aan terugdenk, ben ik in mijn hoofd zeker een jaar bezig geweest met twijfelen.:

 • Verhuizen? Ik heb net een eigen koopappartement, gekkie nee joh.
 • Wat zullen ze wel denken?
 • Net heel het aankoopproces overleefd, overboden en niet eens genieten van mijn eigen bezit?
 • Zonde van al dat geld voor de huisaankoop
 • een normaal iemand gaat toch niet na 2 jaar alweer zijn huis verkopen zonder urgente reden?
 • Ik ga nooit iets anders vinden in deze huizenmarkt, huur of koop
 • Waarom zeur ik zo? Ik heb een koophuis, baan, eigen leven en alles voor mekaar!
 • Waarom zo nodig weer weg?
 • Etc etc.
 •  

Ik zakte voor mijn gevoel steeds verder in mijn eigen medelijden. Ik zakte steeds verder het drijfzand in. Opzich niet erg. Want als je ergens over twijfelt en het (nog) niet goed voelt, moet je het vooral niet doen.

En dat was hier aan de hand.

Maar na een jaar twijfelen was ik het zo beu in Utrecht, dat ik de knoop doorhakte. Dat was wél het goede moment. Het had eerder gemogen, maar zo is het niet gegaan. So be it.

Hieruit heb ik wel geleerd, dat ik veel eerder en serieuzer naar mijn gevoel mag luisteren. Je intuïtie en onderbuikgevoel liegen nooit, en hebben het altijd juist.

Het moment dat ik voor mezelf besliste om actief op zoek te gaan naar een woning in Brabant voelde de wereld een stuk lichter. Ik ging van drijfzand naar vasteland. De situatie was weer zoals ik het wilde (in ieder geval: die situatie zou gaan komen). En dat maakte me vrolijker. En vastberaden. Vandaar dat vasteland. Ik dreef niet meer weg in twijfels en gedachtekronkels, maar volgde rotsvast mijn gevoel, vanuit de juiste keuze.

Dit gevoel van zekerheid, vertrouwen in jezelf hebben is niet alleen bij de keuze van woonplaats belangrijk. Ook als jij niet meer gelukkig bent met je huidige baan, is de grote kans aanwezig dat je wegzakt in drijfzand.

En dat willen we niet.

Als deze gedachten je bekend voorkomen, dan is het tijd om het anders aan te pakken dan hoe jij het nu doet:

 • Nú pas lunchpauze? Was het maar 17.00 uur…
 • Komend weekend ga ik écht op zoek naar wat anders
 • Het is pas maandag, en ik ben nu alweer bekaf
 • Hoezo hebben andere collega’s wel plezier in hun werk?
 • Wat doe ik fout?
 • Wat voor gezeik zal er morgen weer zijn?
 • Laat het alsjeblieft nog éven wat langer avond zijn
 • Hoe lekker zou het zijn als ik a.s. maandag gewoon ontslag kan nemen..
 • Ik kan niet weg, want vaste lasten
 • Maar mijn baas is echt kut
 • Ik weet gewoon niet wat ik wil
 • Ik zag een soortgelijke vacature, morgen daar maar eens op reageren
 • Hopelijk krijg ik daar leuker werk en een leukere baas en meer vrijheid
 • Een dag later: pff nu pas 13.30 uur? Is het al 17.00 uur? Shit, vergeten te reageren, ik was ook zo moe gisteren. Vanavond dan maar….
 • Etc.
 

En zo blijf je maar in cirkeltjes denken. Tikkeltje met zelfmedeleden, radeloosheid, maar vooral constant dezelfde gedachten waar je nooit uit zult komen.

Herken jij je in deze gedachten?

Hoe lang ongeveer denk jij bovenstaande gedachten? Een maand, twee maanden, een halfjaar?…
Het gevaar hiervan is. We denken vaak: ik ben altijd zo’n aanpakker, ik weet hoe ik iets moet oplossen. Ik ben altijd heel erg van het ‘en door’.

Maar nu lukt het niet om hier uit te komen, en iets leuks te vinden. HOEZO LUKT ME HET NU NIET?!?

Maar er zijn momenten in je leven dat je echt wat milder naar jezelf mag zijn. Iedereen loopt wel eens goed vast. Op werk, op iets anders. En dat is helemaal niet erg.

Wat wel erg is, als je jezelf niet de ruimte geeft om het eens ‘niet te weten’. Accepteer dat je het gewoon niet weet. En ga wat anders verzinnen dan nadenken in cirkeltjes in je hoofd.

Want echte aanpakkers zien dat dit niet werkt. En die gaan door. Naar het volgende honk.

Wat kan ik dan doen Sylvia?

 • Praat met anderen. Dat je er niet uit komt, dat je het niet meer weet.
 • Laat je helpen door een talentcoach 😉 !
 • Ga schrijven: wat vind ik wél leuk? Op wie ben je jaloers? (dit geeft je veel informatie) want waarom dan?
 • Ga zoeken in de richting die compleet onbekend is, maar die je stiekem wel ziet zitten.
 • Want ook voor vacatures zoeken geldt: je kan in drijfzand terecht komen.


Sterker nog: ik ben al 3 jaar niet meer actief op zoek naar marketingvacatures, maar toch vliegt mijn muiswijzer als een fucking magneet naar elke marketing/communicatie vacature die sporadisch op LinkedIn nog voorbij komt.

Ik was de eerste 5 jaar na mijn afstuderen namelijk zo gefixeerd op het vinden van leuke vacatures. Zó op zoek naar weer een nieuwe uitdaging door al dat gejobhop, dat ik mezelf er nu nog wel eens op betrap dat ik me daarmee identificeer. Heel even maar, maar het zit er zo in gebakken, omdat dat vakgebied altijd vertrouwd en bekend is geweest. En ik communicatiewetenschappen gestudeerd heb. Ondanks dat ik het superstom vond om daarin te werken.

Kom dus niet in het vacature-drijfzand, want dat haalt je alleen maar verder van het vasteland. Van een keuze die wél goed voelt en bij je past.

Wat helpt wel als je in je huidige situatie zit?:

 • Duidelijk naar jezelf zijn.
 • Commit jezelf hieraan
 • Creëer een duidelijke basis fundament
 • Van daaruit ga je nu verder
 • Wijk hier niet meer van af door cirkeltjes denken
 • Kom in ACTIE (‘Actiegerichtheid’ is mijn nummer 1 talent, dus daar kom je in mails van mij sowieso niet onderuit ;P )
 • Je kijkt niet meer achterom


Uit ervaring weet ik inmiddels wel dat je ver kunt komen alleen, maar je gedachten kun je niet alleen doorbreken. En hoe ver jij ook al bent met je zelfkennis, sommige puzzelstukken om het plaatje compleet te maken, krijg je gewoonweg zelf niet gelegd. Want iedereen heeft blinde vlekken.

En daarom zijn er coaches.

Waar ik er eentje van ben.

Een trotse, nuchtere, vrolijke en vooral eentje met het helpers-syndroom.

Die jou maar wat graag helpt aan een antwoord op: wat wil ik nou, wat moet ik nu gaan doen?!

Omdat ik zelf ook zo lang heb nagedacht. En geprobeerd. Ik werd zelfs gek van mezelf omdat ik ‘het altijd zo goed weet’, maar toen niet meer.

Heb jij al zoveel zelfonderzoek gedaan, maar weet jij het nog niet?

Dan is het Groots Werkgeluk Traject wat jou daadwerkelijk verder gaat helpen.

Hoe dan? Ik leg het je uit wat je krijgt, en wat het je brengt:

GROOTS WERKGELUK TRAJECT

In 5 sessies van een uur, verspreid over 2 maanden, werken we toe naar het ontdekken van jouw natuurlijke talenten en de vertaalslag van deze talenten naar de praktijk: de arbeidsmarkt of in de vorm van een eigen onderneming.

Daarnaast ben je meer dan een overzicht van talenten, dus ik kijk daarbij naar jou als geheel. Ik ga je helpen bij het implementeren van die talenten in jouw werkende leven. Of dat nou een compleet andere richting wordt, of een klein beetje aanpassen wat al bekend voor je is.

Na afloop weet jij wat je goed kunt, én waar je energie, plezier en voldoening uit haalt. En welk functie(s) het beste daarbij past. En welke stappen jij mag gaan maken. Ook maak je na dit traject zonder twijfel een keuze voor een opleiding/cursus/deeltijd studie mocht dat nodig zijn. Omdat je dan weet waarvoor jij mag gaan om weer plezier en geluk te ervaren in je werk.

 • Praktisch in het kort:

-5 sessies van elk 1 uur
-na elke sessie een huiswerkopdracht
– telefonisch coachcontact tussendoor mocht je vastlopen met de opdracht
-Locatie:
1.    Online
2.    In Oosterhout
3.    Een combinatie

 • De stappen/werkwijze in het kort waar je doorheen loopt:

Stap 1: Wat zijn mijn talenten, waar ben ik goed in?
Stap 2: Wat wil ik?: dromen en verlangens
Stap 3: Wat houdt mij tegen?
Stap 4: Wat zijn mijn mogelijkheden? De vertaalslag van talenten naar de arbeidsmarkt en een eventuele opleiding indien nodig.
Stap 5: Plan van aanpak om in kleine stapjes jouw werkgeluk te bereiken

 • Wat heb je na dit traject bereikt?

-duidelijkheid over wat je wilt
-wat je natuurlijke talenten zijn
-welke werk daar het beste bij je past
-of je wilt gaan ondernemen, zo ja, dan weet je waarin jij gaat ondernemen
-een concreet stappenplan hoe je dat werk (bijv. hoe zet je de resultaten van onze coaching in bij solliciteren en op welke vacatures richt ik mij) in kleine stapjes kan bereiken


Investering in jouw werkgeluk: 995- euro incl. btw.
Betaling in 3 termijnen mogelijk.

De Belastingdienst betaalt met je mee (oplopend tot 200 euro!), voor meer info zie de website:

Voel jij dat dit iets voor jou is? Reageer dan op deze mail met JA en dan plannen we een vrijblijvende match call in. Dit is GEEN sales call. In deze call denk ik met je mee of dit een goede stap voor jou zou zijn en kijken we of er een wederzijdse klik is.

 

Groetjes!