Durf jij nu te switchen?

Nieuwe week, nieuwe maandag, nieuwe mail van mij. En hoewel er veel angst en minder leuke zaken gebeuren op ’t moment, eerst even een positieve noot.

Zoals je wellicht al door hebt, komtik uit Brabant. En hier vieren we natuurlijk carnaval. Het is bij mij ook met de paplepel ingegoten. Niet alleen feesten, maar ook musiceren in een blaaskapel. Heerlijk carnavalsmuziek toeteren en gezellig feesten samen. Ik kijk er altijd ongelofelijk naar uit, zeg maar een heel jaar. Maar zoals bekend: geen carnaval dit jaar.

Als coronavariant hebben we besloten om een carnavalsquiz op te zetten. Hoe en wat en welke vragen en voor wie, dat gaan we deze week (via Zoom! 😉) bespreken. En ik heb daar echt zin in 😀

Zo probeer ik toch het positieve te blijven zien. Want heel eerlijk: avondklok, nieuwe mutaties, weinig sociale contacten, vertraagde vaccins, rellen…. Ik word er ook niet vrolijk van. En ik merk dat ik de laatste tijd ook wat meer somber ben dan normaal. Maar dat is eigenlijk heel normaal, weet je dat?! En dan voer ik nu juist nog werk uit, dat ik graag doe.

Deze nieuwe maatregelen/lockdown zijn niet normaal. Want we horen zoveel om ons heen. Alle negatieve berichtgeving. Nieuwe maatregelen, economieën die op z’n kop liggen en failliet gaande bedrijven. Dus logisch dat je daar soms wat neerslachtig van wordt, juist als je werk je ook niks nul plezier geeft.
Maar laat het er gewoon zijn! En verwen je daarna met je favoriete serie, een rondje lopen of zoals ik even alles lekker er uit toeteren of zingen. Iets leuks. Zodat je niet blijft hangen in de sombere stemming. Ook al moet je het even forceren, maar doe het toch, want het helpt!

Iedereen voelt zich veel vaker somber momenteel. Dat mag er zijn. Laat het er zijn, en zoek daarná de positiviteit op.

Het is de kunst om het voor jezelf draagbaar te houden. De balans vinden in af en toe wat somberder zijn, maar je ook niet laten meeslepen door alle drama verhalen in de rest van ons land en de wereld.
Sowieso is dat beter voor jouw stresslevel. Maar ook als het gaat om werk, kan corona het behoorlijk verpesten.

Van alle kanten hoor je dat het slecht gaat, dus ben je zelf misschien ook ineens wel angstig om te gaan switchen. Om juist nú verandering aan te brengen in jouw werksituatie.

Maar weet dat ook hier een balans in is:

  • ja, er zijn zeker bedrijven, ondernemers en veel mensen die helaas hard getroffen worden. Een carrièreswitch naar actrice is nu misschien ook niet de handigste zet. (al vind ik wel dat als je ergens plezier uit haalt, het voldoening brengt en jij dit goed kunt, je vooral daarvoor moet gaan). En ik snap dat je nu denkt ‘beter blijven zitten waar ik zit!’.
  • En de andere kant van het verhaal is ook: de tijd die je nu aan je huidige baan besteedt is ook elke dag weer tijd die je invult met iets waardoor je stress krijgt. Of aan iets wat je liever niet doet. En er niks verandert. Die tijd kun je juist nu ook gebruiken om je pijlers op iets anders te richten. Juíst nu. Bezig zijn met de vraag: wat wil ik nu echt? Dat geeft je juist weer positieve energie.

Want het is echt niet zo als je vandaag bedenkt dat je wat anders wilt, dat je volgende week elders werkt. Een sollicitatieproces kost ook tijd: bedenken wat je wilt, brieven schrijven, reacties afwachten, op gesprek gaan.

Maar alleen het idee al dat je ‘weg kan’ bij je huidige baan, maakt je waarschijnlijk opgelucht. Dus waarom nu niet alvast beginnen met de vraag: wat wil ik nu echt? En er dan ook echt serieus mee bezig gaan. (ik bedoel: zo veel meer hebben we nu ook niet te doen 😉 ). Des te eerder kun je weg bij je huidige baan.

Dus laat je vooral niet tegenhouden door corona. Al lijkt het zo voor de hand liggend, en de veiligste weg. Wie vandaag een start maakt, is in ieder geval maar vast begonnen.

Het is echt niet zo dat er nergens meer werk te vinden is. Je moet alleen weten wáár jij naartoe wilt. Dan is er altijd, al dan niet met een omweg, werk voor jou. Al dan niet in de vorm van een baan, of voor jezelf beginnen waar je stiekem van droomt.

En wil jij alvast de verandering in gang zetten? Erachter komen waar jij goed in bent, wat jij nu écht wilt, hoe je dat gaat vertalen naar leuk werk? Dan help ik jou met alle liefde in die zoektocht in het Groots Werkgeluk Traject.

Want dat is precies gemaakt voor mensen die niet willen afwachten, maar zelf de touwtjes in de handen willen nemen. Voor diegenen die weten dat er meer in hun mars zit, en weten dat er nu écht wat moet veranderen omdat het zo echt niet langer kan.

Wat houdt het dan precies in?

In dit Groots Werkgeluk traject sta ik 2 maanden aan jouw zijde en help ik je om een antwoord te vinden op de vraag: Wat wil ik nou echt? Waar word ik nou echt gelukkig van? Wat past bij mij? Wat is haalbaar voor mij? En ik help je om die negatieve stemmen in je hoofd te doorbreken en actie te nemen.

Het traject bestaat uit 5 coachingsessies van een uur. Bij elke sessie krijg je opdrachten mee. En die bespreken we tijdens de volgende sessie. Aan de hand van het bespreken van de resultaten van deze opdrachten komen we uiteindelijk bij werk dat écht bij jou past. Dit doen we in 5 stappen. Maar iedereen is uniek in zijn te bewandelen pad, dus de volgorde en invulling staat niet al helemaal vast, als een andere volgorde beter bij je werkt. Ik kijk echt naar jouw situatie.
Dit zijn de 5 stappen:

Stap 1: Wat zijn mijn talenten?
Stap 2: Wat wil ik?: dromen en verlangens
Stap 3: Wat houdt mij tegen?
Stap 4: Wat zijn mijn mogelijkheden? De vertaalslag naar functies
Stap 5: Plan van aanpak om in kleine stapjes jouw werkgeluk te bereiken

Wat heb je na dit traject bereikt?
-duidelijkheid over wat je wilt
-wat je natuurlijke talenten zijn
-welke werk daar het beste bij je past
-of je wilt gaan ondernemen, zo ja, dan weet je waarin jij gaat ondernemen
-een concreet stappenplan hoe je dat werk (bijv. hoe zet je de resultaten van onze coaching in bij solliciteren) in kleine stapjes kan bereiken

De investering voor dit traject is: 995,- euro incl. btw.
Voel jij dat dit iets voor jou is? Reageer dan op deze mail met JA en dan plannen we een vrijblijvende match call in. Dit is GEEN sales call. In deze call denk ik met je mee of dit een goede stap voor jou zou zijn en kijken we of er een wederzijdse klik is.

Fijne week!

Groetjes,
Sylvia