Talenten en leuker werk: hoe werkt dat?

Zoals ik gisteren al zei via mijn Stories op mijn Instagram, is deze nieuwsbrief niet traditiegetrouw op de maandag, maar op dinsdag. Ik baal daar stiekem wel een beetje van, want als ik ergens voor ga, doe ik het het liefste helemaal gelijk goed. Ik ga er vol voor, of helemaal niet. Niet dat halfbakken gedoe. En dan ook echt precíes zoals ik het in mijn hoofd had. En het liefst meer dan goed. Ik voel de verantwoordelijkheid ook om dit te doen. Ik sta voor wat ik toezeg. Of dat nou aan mezelf, of een ander is.

Dit heeft te maken met mijn talenten ‘Verantwoordelijkheidsbesef’ en ‘Maximalisering’. Die hoog in mijn talentenpakket staan. En daarmee bedoel ik dat ze in de lijst van alle talenten, hoog scoren, en dat ik daar dus erg goed in ben. 

Maar de afgelopen jaren in het voorbij rennen van mezelf, en altijd maar klaar staan voor anderen heb ik gezien dat er wel een verschil is. Tussen bovengenoemde vs. jezelf totaal verliezen en jezelf suf rennen omdat je bang bent voor de reactie van een ander.

Kortweg, ik heb mezelf beloofd jullie elke week te inspireren, motiveren of wakker te schudden via deze mail. Op maandag. Nu lukt dat niet, maar ik beland gelukkig nog niet op de brandstapel als ik het een dag later doe. Dus daarin ben ik milder voor mezelf. Omdat ik weet dat ik het alle andere keren wél op tijd doe, en ik nu mild voor mezelf moet zijn omdat ik het even heel erg druk heb ivm. het afronden van mijn parttime baan, het verkrijgen van een certificering en het helpen van mijn klanten.

Adem in, adem uit Sylvia. xD

Goed, ik zit al ontspannen op de bank, en ik moet van mezelf altijd werken aan mijn bureau, dus dat ik werk vanuit de bank, is al een soort ontspannen en loslaten van mezelf, vind ik 😛

Maar het feit dat ik weet dat ik deze talenten bezit, betekent ook dat ik er soms een stapje terug van mag doen. Ze noemen dat in deze talentenbenadering de ‘Weakness’. Met het besef dat ik altijd alles perfectioneer, en me zeer verantwoordelijk voel, weet ik dat ik zaken tot een succes kan brengen. Omdat ik volhoud, en voor nóg beter ga. Maar het kan me ook flink in de weg zitten, omdat ik dan te hard door werk, te lang bezig blijf en hierdoor te weinig op mezelf let. Te weinig ontspan, en alles té goed wil doen (wat soms onnodig is), waardoor dingen vertragen en ik zelf niet meer vol in mijn energie zit.

Mijn talent ‘Actiegerichtheid’ (deze staat bij mij op nummer 1!) zorgt er wel weer voor dat met dat Verantwoordelijkheidsbesef en die drang tot nóg beter en mooier (Maximalisering), dingen tot een eind komen. Ik kom namelijk ook echt meteen in actie als ik iets goed wil doen, en me daar verantwoordelijk voor voel.

Zo kan ik dat heel goed gebruiken in mijn eigen onderneming. Sterker nog: ik heb bewust gekozen voor werken voor mezelf, ipv een werkgever, vanwege kennis van dit talent. Als ondernemer moet je namelijk niet gaan zitten afwachten en op een houtje zitten te bijten, totdat er een keer een schop onder mijn kont vanuit het universum wordt gestuurd. Met de vraag: Sylvia, wil je alsjeblieft die en die gaan bellen, en dat en dat even doen? Nee, ik moet het zelf en alleen zelf voor mekaar boksen. Niemand die mij vertelt wat ik moet doen. De combinatie van deze drie talenten helpt me hier enorm goed bij (Actiegerichtheid, Maximalisering en Verantwoordelijkheidsbesef).

Jij hebt ook een talentenpakket .
En bij jou staan ze vast en zeker in een andere volgorde dan bij mij. Maar goed ook, anders zou de aardbol vol lopen met alleen maar ondernemers :P.  Wist je namelijk dat de kans dat iemand hetzelfde talentenpakket heeft, in dezelfde volgorde als jij, dat die kans maar 1 op 33 miljoen is?

Jij hebt dus ook een unieke volgorde van talenten. Een top-5 talenten die aangeven waarin jij het allermeeste energie en voldoening uithaalt, als jij die talenten in kunt zetten.

Dat is namelijk wat talenten doen: je bent er zo goed in, dat je er automatisch plezier en voldoening aan beleeft als je van daaruit werkt.

Daarom ben ik gaan werken met natuurlijke talenten. Tweemaal ‘werken met’: 1. Ik werk letterlijk met mijn eigen talenten zodat ik plezier en voldoening ervaar in mijn werk. En 2.: Ik werk met het concept ‘Talenten’ om jou hierin ook te helpen, en kennis te maken met dit machtig mooie concept (vind ik :)). Het is zó specifiek, en het focust zó precies op jou als persoon, dat het bijna eng is ? Zo goed laat dit zien, wat jij moet doen om voldoening en plezier te ervaren.

Ben jij ook, net als ik toendertijd – voordat ik wist dat ik moest gaan ondernemen, óók zo nieuwsgierig naar jouw talentenpakket en de volgorde hiervan? En welk werk daar dan bij past?

Dan is mijn Groots Werkgeluk Traject voor jou gemaakt.

In dit traject sta ik 2 maanden aan jouw zijde en help ik je om een antwoord te vinden op de vraag: Wat wil ik nou echt? Waar word ik nou echt gelukkig van? Wat past bij mij? Wat is haalbaar voor mij? En ik help je om die negatieve stemmen in je hoofd te doorbreken en actie te nemen.

Stap 1: Wat zijn mijn talenten?
Stap 2: Wat wil ik?: dromen en verlangens
Stap 3: Wat houdt mij tegen?
Stap 4: Wat zijn mijn mogelijkheden?
Stap 5: Plan van aanpak om in kleine stapjes jouw werkgeluk te bereiken

Wat heb je na dit traject bereikt?

-duidelijkheid over wat je wilt
-wat je natuurlijke talenten zijn
-welke werk daar het beste bij je past
-of je wilt gaan ondernemen, zo ja, dan weet je waarin jij gaat ondernemen
-een concreet stappenplan hoe je dat werk (bijv. hoe zet je de resultaten van onze coaching in bij solliciteren) in kleine stapjes kan bereiken

De investering voor dit traject is: 650,- euro incl. btw.

Voel jij dat dit iets voor jou is? Reageer dan op deze mail met “JA-Groots werkgeluk traject” en dan plannen we een vrijblijvende match call in. Dit is GEEN sales call. In deze call denk ik met je mee of dit een goede stap voor jou zou zijn en kijken we of er een wederzijdse klik is.

Ik hoor het graag van je.

Groetjes Sylvia