Heb jij een shitbaan in coronatijd?

Ben jij al aan het genieten van jouw kerstvakantie? Of ben je nog even aan het werk tot kerst? Het is wel raar zo hè. Normaal zie je een hoop mensen, of ga je misschien wel op vakantie deze tijd. Of je reist in ieder geval van werk naar thuis. Echt even mentaal én fysiek weg van werk. En nu is thuis en werk behoorlijk met elkaar verweven voor velen.

Ik weet natuurlijk niet precíes hoe het bij jou zit. Wat jouw functie is, en hoe het er in deze coronatijd bij jou op het werk aan toe gaat. Maar stof tot nadenken geeft het jou wel.

Want waar je voorheen nog de afleiding van leuke collega’s had. Of dat ritje naar je werk, waarin je je hoofd kon leeg fietsen. Of gewoon even weg zijn van thuis, even geen moeder maar werknemer. Dat zit er nu niet meer in.

Je wordt nu extra hard met de neus op de feiten gedrukt. Het enige dat nu overblijft is puur en alleen het werk dat je moet doen.

Jouw taken.

En waar veel Nederlanders het thuiswerken niet zo meer zien zitten, is het voor jou nog een tandje erger. Niet alleen mis jij die collega’s (zoals heel Nederland), maar het is ook nog eens een essentieel onderdeel waardoor jij je werk nog enigszins draagbaar vindt.

En doordat dat nu wegvalt, heb jij 0.0 andere zaken meer waar jij energie uit haalt.

Waar andere Nederlanders het ff pittig vinden, gaan zij wel gewoon weer aan het werk aan de keukentafel. Ondanks dat ze de praatjes bij de koffieautomaat missen, doen ze hun werk thuis ook prima. Omdat ze alsnóg wel voldoening uit hun werk halen.

Door deze coronacrisis vallen veel ‘randfactoren’ voor jou weg (zoals die collega’s, de koffie, rondje door het gebouw etc). En blijft alleen datgene over, precies dátgeen, waar jij niet blij van wordt:

Jouw functie.

En dat deed me extra beseffen hóe blij ik eigenlijk ben dat ik jaren terug besloten heb om het roer om te gooien. Daar heb ik nu profijt van. Want ondanks dat ik veel alleen thuis zit, en achter mijn laptop werk met enige afleiding de lichtjes in mijn kerstboom en de katten….vind ik het totaal niet vervelend om maar weer de laptop op te starten. Integendeel.

Ik heb er telkens weer zin in om jullie via verschillende wegen weer te helpen, elke dag weer. Coachsessies, inspiratiemails, online tips, Brabantse Kwartierkes, loopbanen van klanten analyseren en sessie voorbereiden, mijn traject waardevoller maken etc.

Ik had er niet aan moeten dénken om nog in mijn vorige marketingbaan te zitten. Want dan was mijn energielevel snel gedaald. Dat was daar al niet al te best, maar thuiswerkend had dat er niet beter op geworden.

En is het dan nu, lieve , ook voor jou niet eens tijd om hier wat aan te doen?


Want het ligt er nu ZO dik bovenop. Het schreeuwt je bijna toe. Jouw ontevredenheid over je baan ligt nu helemaal open en bloot. Geen randfactoren die jou nog afleiden van het werk dat je elke dag moet verzetten.

En toch zie jij waarschijnlijk kans om het weer te negeren.

Maar dan heb ik de vraag aan jou: wanneer ga jij dan wél actie ondernemen?

Want ik hoor het zoveel he:

  • Ik kijk het nog even aan
  • Eerst even dit nieuwe project, of die paar nieuwe taken afwachten. Hiermee wordt mijn werk denk ik wel leuker
  • Ik kijk volgend jaar wel. Eerst thuis even alles op orde hebben.
  • Zo erg is het ook niet, mijn leidinggevende ziet nu in ieder geval niet dat ik weinig uitvreet
  • Tijdelijk houd ik dit nog wel even vol, als het écht erg wordt , kijk ik wel even verder
  •  

Etc etc.

Zijn dit niet stiekem allemaal smoesjes voor jezelf. Om maar niet aan jezelf te hoeven werken? Om maar niet het onbekende op te hoeven zoeken?

JA. Dat zijn het.

Al heb je dat zelf misschien niet door.

  • Want je gelooft écht dat het volgend jaar waarschijnlijk beter wordt, als je alles op orde hebt thuis
  • En je gelooft écht dat die nieuwe functie, of dat nieuwe project het werk weer leuker maakt voor jou
  • Je gelooft echt dat je het zo nog wel even vol kan houden omdat het niet zo erg is


En dat is juist zo funest hier aan.

Het is niet waar.

Maar omdat jij hier zelf zo hard in gelooft, gaat het nooit veranderen.

Je houdt je eigen gedachten in stand, en dus ook de uitkomsten daarvan.

Al eerder schreef ik over je gedachten. Want dát wat jij denkt, wordt ook realiteit.

Zo simpel is dat.

Al begin je maar met denken: ‘ik ga dit veranderen’ ipv ‘ik kijk het nog even aan’, dan werkt dat al positief voor je.

Daarmee heb je nog niet die nieuwe baan, maar je ‘stuurt’ zo wel je gedachten.

En hoe beter jij je gedachten kunt sturen naar de realiteit die jij wilt zien, hoe eerder jij die nieuwe fijne realiteit (leuk werk) gaat krijgen.

It’s all in the mind 😉

En dan niet alleen denken, maar ook zelf geloven. Je moet erin geloven dat je huidige situatie niet goed voor je is. Je moet er in geloven dat verandering de beste oplossing is.

Als je er niet in gelooft, werkt het niet.

Op het moment dat ik mijn gedachten ging sturen door te denken ‘ik ben een goede coach’, kwam alles op gang. Als ik was blijven denken ‘ik weet het niet hoor, ik kan dit helemaal niet, misschien moet ik dit niet willen’, dan had ik nooit de loopbaancoach geweest die ik nu ben. Die werkt met plezier, voldoening, betekenis en goede resultaten.

Dus waar ga jij vandaag nog in geloven? Hoe ga jij je gedachten sturen?

Gedachten sturen is alleen niet zo makkelijk. Want hoe denk je ineens anders? En dan ook nog zo dat het in jouw voordeel werkt?

Daar is waar ik om de hoek kom kijken, want ik help je daarbij. En laat het in je voordeel werken.

Want je herkent vast het volgende: we hebben een probleem waar we vanaf willen. We doen wat inspiratie op om er vanaf te komen. Op een gegeven moment weten we eigenlijk precies wat we moeten doen om het probleem op te lossen, maar het daadwerkelijk nemen van die stap is eng.

Daarom is coaching ook zo waardevol. Soms vind je de antwoorden op bepaalde vragen namelijk niet alleen. Soms heb je net even die stok achter de deur nodig om daadwerkelijk actie te nemen.

Daarom heb ik het Groots Werkgeluk Traject ontwikkeld.

In dit traject sta ik 2 maanden aan jouw zijde en help ik je om een antwoord te vinden op de vraag: Wat wil ik nou echt? Waar word ik nou echt gelukkig van? Wat past bij mij? Wat is haalbaar voor mij? En ik help je om die negatieve stemmen in je hoofd te doorbreken en actie te nemen.

Het traject bestaat uit 5 coachingssessies van een uur. Bij elke sessie krijg je opdrachten mee. En die bespreken we tijdens de volgende sessie. Aan de hand van het bespreken van de resultaten van deze opdrachten komen we uiteindelijk bij werk dat écht bij jou past. Dit doen we in 5 stappen. Maar iedereen is uniek in zijn te bewandelen pad, dus de volgorde en invulling staat niet al helemaal vast, als een andere volgorde beter bij je werkt. Ik kijk echt naar jouw situatie.

Dit zijn de 5 stappen:

Stap 1: Wat zijn mijn talenten?
Stap 2: Wat wil ik?: dromen en verlangens
Stap 3: Wat houdt mij tegen?
Stap 4: Wat zijn mijn mogelijkheden?
Stap 5: Plan van aanpak om in kleine stapjes jouw werkgeluk te bereiken

Wat heb je na dit traject bereikt?

-duidelijkheid over wat je wilt
-wat je natuurlijke talenten zijn
-welke werk daar het beste bij je past
-of je wilt gaan ondernemen, zo ja, dan weet je waarin jij gaat ondernemen
-een concreet stappenplan hoe je dat werk (bijv. hoe zet je de resultaten van onze coaching in bij solliciteren) in kleine stapjes kan bereiken

De investering voor dit traject is: 800,- euro incl. btw.

Voel jij dat dit iets voor jou is? Reageer dan op deze mail met JA en dan plannen we een vrijblijvende match call in. Dit is GEEN sales call. In deze call denk ik met je mee of dit een goede stap voor jou zou zijn en kijken we of er een wederzijdse klik is.

Ik hoor het graag van je.

En dan ga ik nu een voorgerecht Googlen voor kerst, nadat de rollen voor het kerstdiner bij ons thuis zijn vastgelegd afgelopen weekend; tips voor iemand die alleen maar Italiaanse pasta’s kookt?:P

Fijne dag vandaag en alvast hele fijne en warme kerstdagen gewenst met de mensen waar jij van houdt:)

Groetjes!

Sylvia