“Waar wil ik heen het aankomende jaar? En hoe ga ik dat doen?” Dat dacht ik vandaag. De kerstdagen voorbij, nog één oudjaarsavond in het verschiet maar daarna is het weer een compleet nieuw leeg blad voor 2021.

Mijn nummer 1 in talent in mijn talentenlijst is Actiegerichtheid. Ik wil vooruit. Doen. Waarmaken. Actie.

Allemaal superhandig enzo, als je iets wilt bereiken. Maar ik sta hierdoor helemaal niet stil bij wat ik tot nu toe al bereikt heb.

28 december 2019 woonde ik nog in Utrecht, werkte ik nog parttime voor een werkgever en stond ik nog met een half been in een wereld waar ik niet meer in wilde leven.

Het afgelopen jaar heb ik dat allemaal verruild voor zaken die mij wél gelukkig maken:

  • Verhuizen naar Brabant
  • Meer rust en natuur
  • Een ondernemerscoach in de arm nemen
  • Volle bak gas, 100% focus op mijn onderneming
  • Alleen maar andere vrouwen helpen in hun werksituatie
  • Marketingwerk vaarwel zeggen
  • Zangles nemen, wat ik altijd al wilde
  • Online én offline helemaal ‘Sylvia’ overdragen

Het laatste is het cliché ‘helemaal jezelf kunnen zijn’. Maar man man, dat is echt zó fijn. Hoe meer ik dat deed afgelopen jaar, hoe beter ik me met de maand voelde.

Want het waren niet alleen een kwestie van praktische zaken. Zoals verhuizen, baan opzeggen, en de facturen van mijn ondernemerscoach betalen.

Nee, het waren vooral gevoelsmatige beslissingen die me telkens een stapje dichterbij de persoon brengen die ik graag wil zijn. En waar ik me happy bij voel.

En nu ik dit typ, denk ik: Wie wil ik dan eigenlijk zijn? Ik heb dat nooit echt uitgeschreven besef ik me, maar wel altijd in mijn hoofd gehad.

Iets opschrijven werkt echter zo verhelderend, en geeft je zoveel richting dat ik dat even gedaan heb.
Want dan heb je iets om aan vast te houden.

Oké welke persoon wil ik zijn?:

Fulltime onderneemster, die andere jonge ambitieuze vrouwen helpt in haar struggelingen met haar loopbaan. Waarin ik haar weer richting geef. Haar weer plezier, voldoening en zelfvertrouwen geef voor de toekomst. Samen.

Want ik werk in 2021 het liefst alleen nog maar met vrouwen die nog altijd zichzélf verantwoordelijk houden. Die zelf kiezen en gáán voor verbetering in hun werksituatie en niet alles van een ander laten afhangen. Ik wil ook mijn eigen koers blijven varen, en nóg meer vertrouwen op mezelf. Mezelf uitspreken waar ik voor sta, en daarmee anderen helpen. In de zoektocht naar een leukere baan of onderneming, maar ook in het algemeen.

Geluk met een zachte G, besef ik me, staat niet alleen voor gelukkig zijn in je werk, maar ook andere factoren bepalen je geluk. Of dat nou in je werk is of daarbuiten. En een groot deel van wie ik als persoon wil zijn, en grotendeels gelukkig ook al ben, is die bourgondische gezellige levensgenieter. Die niet ‘werk’ maar ‘het leven zelf’ het belangrijkst vindt.
En dat dat hand in hand kan gaan met iets willen bereiken in je werk. Iets bijdragen aan de wereld, jezelf ontwikkelen en groeien.

Mijn talent ‘Communicatie’ op nummer 4 van mijn talentenlijst speelt in dit verhaal een grote rol. Ik wil me meer uitspreken, anderen iets leren, laten zien dat het kan. Dat jij het kan. Dat doe ik al door te luisteren, en te coachen. Spreken (en zingen 😉 😛 ) – die persoon wil ik nóg meer zijn.
En je ziet, talenten komen altijd en overal weer terug in wat ik schrijf. Omdat ik geloof in ieders talent. Iedereen kan iets bijzonder goed. Dus jij ook.

Wat jij kunt meenemen uit deze mail is het terugkijken.

Ik ben groot voorstander van niet te lang blijven hangen. Vervelende situaties daar moet je echt wel bij stilstaan, het verwerken indien nodig, je emoties de kans geven (even flink potje janken) ipv wegstoppen. Maar daarná mag het plaatsmaken voor vooruitkijken, positieve verandering en openstaan voor het nieuwe.

Maar dat vooruitkijken kan ook alleen het best als je waardeert wat je al bereikt hebt. Wat heb jij nú al hebt. Waar ben jij nu al dankbaar voor? Kijk eens naar de stappen die je al gezet hebt. Waar stond jij 28 december 2019? En waar sta je nu? En wat is er in die tussentijd positief veranderd?

En tot slot kom ik terug bij de vraag die ik ook aan mezelf stelde vandaag:

Welk persoon wil jij zijn?

Wie wil jij eigenlijk zijn? Wat wil je eigenlijk doen, voor staan, uitdragen, bereiken, in welke staat wil jij verkeren? In 2021?

Als je dat antwoord hebt, kun je een plan maken. Dat aansluit bij het zijn van die persoon. Die hoogstwaarschijnlijk dichter bij jezelf ligt dan je denkt.

Weet jij ongeveer wel wie je wilt zijn, maar vind je het toch ook lastig? Wil je het ECHT WEL anders gaan doen in 2021? Waarin werk in dit verhaal een grote factor is?

Dan ben jij mega geholpen met mijn Groots Werkgeluk Traject.

In dit traject sta ik 2 maanden aan jouw zijde en help ik je om een antwoord te vinden op de vraag: Wat wil ik nou echt? Waar word ik nou echt gelukkig van? Wat past bij mij? Wat is haalbaar voor mij? En ik help je om die negatieve stemmen in je hoofd te doorbreken en actie te nemen.

Het traject bestaat uit 5 coachingssessies van een uur. Bij elke sessie krijg je opdrachten mee. En die bespreken we tijdens de volgende sessie. Aan de hand van het bespreken van de resultaten van deze opdrachten komen we uiteindelijk bij werk dat écht bij jou past. Dit doen we in 5 stappen. Maar iedereen is uniek in zijn te bewandelen pad, dus de volgorde en invulling staat niet al helemaal vast, als een andere volgorde beter bij je werkt. Ik kijk echt naar jouw situatie.

Dit zijn de 5 stappen:

Stap 1: Wat zijn mijn talenten?
Stap 2: Wat wil ik?: dromen en verlangens
Stap 3: Wat houdt mij tegen?
Stap 4: Wat zijn mijn mogelijkheden?
Stap 5: Plan van aanpak om in kleine stapjes jouw werkgeluk te bereiken

Wat heb je na dit traject bereikt?

-duidelijkheid over wat je wilt
-wat je natuurlijke talenten zijn
-welke werk daar het beste bij je past
-of je wilt gaan ondernemen, zo ja, dan weet je waarin jij gaat ondernemen
-een concreet stappenplan hoe je dat werk (bijv. hoe zet je de resultaten van onze coaching in bij solliciteren) in kleine stapjes kan bereiken

De investering voor jouw werkgeluk is: 800,- euro incl. btw.

Voel jij dat dit iets voor jou is? Reageer dan op deze mail met JA en dan plannen we een vrijblijvende match call in. Dit is GEEN sales call. In deze call denk ik met je mee of dit een goede stap voor jou zou zijn en kijken we of er een wederzijdse klik is.

Tot slot wil ik afsluiten met iets luchtigs 😊 Ik zag gisteren de film ‘A star is born’. Lady Ga Ga laat hierin zien dat ze echt wel die conservatorium geschoolde jazz zangeres is. Haar talent, zingen, raakt mij. Haar stem is fantastisch, zulke zangeressen zijn echt mijn voorbeelden. Ze week even af door producers die haar wilde veranderen in een popsterretje, voor het geld. Maar de film laat ook zien dat je puur bij jezelf moet blijven.

De echtheid van jezelf (met enkel een piano), zonder al die fratsen (en glitterpakjes en danseressen) is het al meer dan genoeg. Sterker nog, door daar dicht bij te blijven, geeft dat veel meer geluk dan meegaan met wat een ander denkt dat goed voor je is.

Blijf jezelf, word wie je al bent (en voor de dames die ook graag zingen of musiceren) blijf van je laten horen. 😛 Of doe het op jouw manier!

Een hele fijn jaarwisseling gewenst en ik spreek je snel weer in het nieuwe jaar!

Groetjes,
Sylvia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *