5 vragen om rust in je volle chaos-hoofd te krijgen

5 vragen om rust in je volle chaos-hoofd te krijgen

Ik praat graag. Mijn blogs bevatten veel tekst. En als ik iets heel boeiend vindt, dan kan ik daar (bijna) nooit in het kort iets over zeggen.

Maar.

Ik houd tegelijkertijd van dingen niet te moeilijk maken. Simpel houden. Het is wat het is. En gewoon duidelijk zijn.

In deze blog wil ik het dan ook kort en simpel houden:

Want als alles je even te veel wordt. Als je het overzicht kwijt bent en je denkt: hoe de fuck kom ik hier nou weer uit? En jezus wat een *- situatie. Hou het dan simpel.

Hoe dan?

Het toverwoord is ‘Actie’.

Pak een pen en stel jezelf deze vragen en beantwoordt ze op papier:

  1. Wat zit me nu dwars? (schrijf ALLES wat je kan bedenken op)
  2. Wat is je grootste ‘dwarsligger of probleem’ uit deze brei van tekst?
  3. Waarom ligt dit me dwars?
  4. Wat ga je doen? (Bedenk en schrijf op wat het eerste is wat je kunt doen om dit probleem aan te pakken. Hoeft maar klein te zijn, maar maak een begin. Praat met iemand. Schrijf die notulen van je verenigingsvergadering. Desnoods alleen onderwerp 1. Stuur die mail. Onderneem iets. Maar blijf niet passief mokkend op de bank achter Netflix hangen. Want dat maakt het alleen maar erger. Klein beginnen doet wonderen.)
  5. En als het probleem van punt 2 opgelost is, of als er in ieder geval meer ruimte in je hoofd is. Dan pak je uit de brei van tekst in punt 1 weer iets anders wat nog meer niet lekker loopt. Begin dan weer van voor af aan bij punt 2.

En denk maar zo: ‘ieder huisje heeft zijn kruisje’. Iedereen heeft zijn eigen problemen. Het feit dat dingen in je leven niet lekker lopen, daarin ben je niet uniek. Ook al lijkt dat op Facebook en Instagram niet zo. We weten allemaal dat dat de ‘mooi-weer’ kanalen zijn. Niemand is perfect geboren, en heeft zonder enige strubbelingen de eindstreep weer gehaald.